Γιώργος Τσιριγώτης “Άιντες”

Τραγούδι με έντονο ανατολίτικο ηχόχρωμα, το “Αιντες” του τραγουδοποιού Γιώργου Τσιριγώτη είναι ένα σαγηνευτικό τσιφτετέλι με αναφορές στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τον απόηχο της Πολίτικης μουσικής.

Τουμπερλέκι, ούτι, κανονάκι και παραδοσιακά πνευστά είναι τα κυρίαρχα όργανα σε αυτό το μεθυστικό ταξιδιάρικο κομμάτι που θα μπορούσε να ακούγεται σε ένα καφέ Αμάν της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γιώργος Τσιριγώτης σπούδασε μουσική και φωνητική στις ΗΠΑ δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους, διεθνείς μουσικούς και κλασικές ορχήστρες (Zoila Munoz, Michael Goodwin, Marla Volovna), τραγουδώντας όπερες και άριες, κυρίως του ιταλικού ρεπερτορίου.

Ταυτόχρονα συμμετείχε σε μικρότερα μουσικά σχήματα, παίζοντας παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας και της Μεσογείου. Από το 2010 συνεργάζεται στενά με κάποιους από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους: Κυριάκο Γκουβέντα, Θανάση Βασιλά, Ντάσο Κούρτι, Θανάση Σοφρά, καθώς και με τον Μανώλη Καραντίνη και τον Ανδρέα Τσεκούρα, έχοντας παρουσιάσει σε μουσικές σκηνές, αφιερώματα για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και δικές του πολύ ιδιαίτερες μουσικές προτάσεις. 

Το 2014 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά «Άνεμος».
Στη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά «Μεταμόρφωση», συμμετείχε ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.