Γιώργος Βεργής: “Η μουσική συμβάλλει στο να θυμάται κάθε λαός την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά του. Είναι μία γλώσσα συναισθημάτων”

“Ασχολούμαι πάνω από 5 χρόνια με το τραγούδι. Έχω δουλέψει σε πολλούς διαφορετικούς χώρους και έχω πάρει πολλά μαθήματα μέσα σε αυτό το διάστημα… Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν θετικές και αρνητικές επιρροές, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω αυτό που αγαπάω με τον καλύτερο τρόπο.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι στο σχολείο. Αγαπούσα το τραγούδι από μικρό παιδί και όταν έγινε αυτό γνωστό στους καθηγητές μου, με βάζανε πάντα να τραγουδάω σε διάφορες σχολικές γιορτές. Πολύ ωραίες αναμνήσεις…

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες όπως το Γιάννη Πλούταρχο, Νίκο Βέρτη, Πασχάλη Τερζή, Δημήτρη Μητροπάνο. Το ίδιο ισχύει και για μουσικούς, είναι πάρα πολλοί!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ασχολούμαι πάνω από 5 χρόνια με το τραγούδι. Έχω δουλέψει σε πολλούς διαφορετικούς χώρους και έχω πάρει πολλά μαθήματα μέσα σε αυτό το διάστημα. Είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκαν αυτές οι ευκαιρίες και που συνεργάστηκα με άτομα που με στήριξαν στα πρώτα μου βήματα. Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν θετικές και αρνητικές επιρροές, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω αυτό που αγαπάω με τον καλύτερο τρόπο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα τάλεντ σόου θεωρώ ότι είναι ένας καλός τρόπος να κάνει κάποιος ένα ξεκίνημα πάνω στη μουσική. Από την άλλη πιστεύω όμως, ότι άμα υπάρχει ταλέντο και θέληση και το αναγνωρίσει αυτό ο κόσμος, δεν είναι απαραίτητο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μια συνεργασία που ονειρεύομαι είναι ξεκάθαρα με το Γιάννη Πλούταρχο!

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Φυσικά χρειάζεται η μουσική παιδεία στη ζωή μας. Η μουσική συμβάλλει στο να θυμάται κάθε λαός την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα του. Επίσης εκφράζει λύπη και χαρά και φέρνει απόλαυση στις ζωές των ανθρώπων. Θεωρώ ότι είναι ανάγκη γιατί είναι μια γλώσσα συναισθημάτων.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς αξιόλογους μουσικούς. Κάποιοι απο αυτούς παίζουν και σε μπάντες εξωτερικού. Δεν θα αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένο γιατί είναι πολλοί!

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι Αυτό το τραγούδι το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Είναι μια ερωτική μπαλάντα στην οποία παίξανε αξιόλογοι μουσικοί και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη που αγαπώ και είχα την τιμή να συμμετάσχει η Αναστασία Γιουσέφ. Κυκλοφορεί από την Real Music και την ευχαριστώ επίσης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δυστυχώς ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, που δεν μπορείς να κάνεις σχέδια. Προς το παρόν όμως θα χρησιμοποιήσω το χρόνο για μελέτη και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που περνάμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Κυκλοφορεί από την Real Music το νέο τραγούδι του ταλαντούχου Γιώργου Βεργή με γενικό τίτλο “Αν δεν έχω εσένα”

Πρόκειται για μία μελωδική ερωτική μπαλάντα σε στίχους του Χρήστου Αναστασίου και μουσική του Χρήστου Αναστασίου και του Γιάννη Μαγγελάκη σε ενορχήστρωση και παραγωγή του Κώστα Κατιρτσίδη!

Το videoclip είναι σε παραγωγή του σκηνοθέτη Νίκου Βλάχου ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή της εκρηκτικής Αναστασίας Γιουσέφ!

’’Αν δεν έχω εσένα’’ λοιπόν και Γιώργος Βεργής!