Γιατί η Αθηνά Ωνάση αντιπαθεί οτιδήποτε Ελληνικό;

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ακούγονται πολλά, λέγονται περισσότερα και βέβαια γράφονται άπειρα άρθρα για το κοριτσάκι, που μεγάλωσε κι’ έγινε γυναίκα και είναι η τελευταία Ωνάση. Είναι όμως Ωνάση; Γιατί η συμπεριφορά της δεν μας δείχνει κάτι τέτοιο. Δεν φαίνεται να γουστάρει καθόλου που την λένε Ωνάση. Γουστάρει τα λεφτά της μητέρας της και του παππού της, αλλά όχι το επώνυμο τους.

Αποφάσισα να μάθω περισσότερα γι’ αυτήν, μόνο και μόνο για να καταλάβω τι της συμβαίνει, πως σκέφτεται και τι κάνει. Δεν ξέρουμε καν αν μιλάει Ελληνικά. Ξέρουμε ότι δεν έρχεται καθόλου στην Ελλάδα, ότι εκποιεί ακίνητα και αντικείμενα της οικογένειας, με κορυφαίο παράδειγμα την μακροχρόνια μίσθωση του Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev (Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ), έναντι 100 εκατομμύριων ευρώ.

Η Athina Hélène Onassis (Αθηνά Ελένη Ωνάση), που το όνομα της είναι Athina Hélène Roussel, γεννήθηκε 29 Ιανουαρίου 1985 είναι μια γαλλο-ελληνίδα κληρονόμος, ιππεύτρια και εκτροφέας αλόγων, η μόνη επιζούσα απόγονος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, και το μόνο παιδί της κόρης του Χριστίνας.

Γεννήθηκε στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας, από την Χριστίνα Ωνάση και τον τέταρτο σύζυγό της, Thierry Roussel, Γάλλο κληρονόμο φαρμακευτικής εταιρίας. Οι γονείς της παντρεύτηκαν από το 1984 έως το 1987, αφού πρώτα αυτός της ζήτησε να χάσει 20 κιλά για να την παντρευτεί. Η Χριστίνα τα έχασε, ο γάμος έγινε, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του αυτός διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με ένα μοντέλο από την Σουηδία, την  Μαριάν “Γκάμπυ” Landhage. Πήραν διαζύγιο αφού ο Ρούσελ απέκτησε δύο παιδιά με την ερωμένη του.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε από πνευμονικό οίδημα τον Νοέμβριο του 1988, όταν η Αθηνά ήταν τριών ετών. Μετά το θάνατο της μητέρας της, την μεγάλωσε ο Roussel και η Γκάμπυ. Πήγε σχολείο στο Lussy-sur-Morges της Ελβετίας, όπου ζούσαν οι Ρούσελ με τα τρία παιδιά τους.

Η Αθηνά από παιδί έδειξε ότι αγαπούσε τα άλογα και την ιππασία, λαμβάνοντας μέρος σε επιλεγμένες εκδηλώσεις του Global Champions Tour. Αργότερα επέλεξε να αγωνιστεί ως Ελληνίδα πολίτης για το Avlona Riding Club στην Αθήνα, με το όνομα Athina Onassis.

Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε ακόμα πιο έντονα με την ιππασία και το 2003 γνώρισε τον επαγγελματία Βραζιλιάνο επαγγελματία αναβάτη και δύο φορές Ολυμπιονίκη Álvaro de Miranda Neto. Για χάρη του μετακόμισε στο Σάο Πάολο. Αγόρασε ένα διώροφο 10.600 τετραγωνικών ποδιών (980 m2) με θέα στο πάρκο Ibirapuera έναντι 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων και αποφάσισε να τον παντρευτεί. Όλοι ήξεραν ότι αυτός ήταν…

Η συνέχεια με ένα αναλυτικό πορτραίτο της, εδώ: