Βράβευση του συνθέτη Γιώργου Βούκανου στα Διεθνή Μουσικά Βραβεία Global Music Awards 2022

Με μια μεγάλη διάκριση ξεκίνησε το 2022 για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο με ένα βραβείο από το Διεθνές Μουσικό Διαγωνισμό Global Music Awards για το Συμφωνικό του έργο “Αρετών Ανωτέρα” εμπνευσμένο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με κείμενα του Πινδάρου (Ολυμπιόνικοι) σε Λιμπρέτο Δημήτρη Ρουμπανη και ερμηνευμένο από τα κορυφαία Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ που το πρωτοπαρουσίασαν το 2002 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ένα έργο που έχει γερό βιογραφικό αφού έχει παρουσιαστεί από Μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Συμφωνική Ορχήστρα της Λειψίας Johan Sebastian Bach, Bobblingen κ.α. και είχε την τιμητική διάκριση να βρίσκεται στα έργα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που παρουσιάστηκαν σε συναυλίες στο εξωτερικό, οργανωμένες από την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με πολλαπλές εκδόσεις και διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό το Συμφωνικό Ποίημα του Γιώργου Βούκανου είναι ένας ύμνος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην Ηλεία που τους διοργάνωνε στην αρχαιότητα και 20 χρόνια μετά δικαιώθηκε με την βράβευση αυτή.

Ο Γιώργος Βούκανος στα προσωπικά Social Media ανάρτησε την Βράβευση του με ιδιαίτερη συγκίνηση
“Με μεγάλη χαρά μου ανακοινώθηκε σήμερα η βράβευσή μου στα Διεθνή Βραβεία Global Music Awards για το Συμφωνικό μου έργο εμπνευσμένο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Αρετών Ανωτέρα” που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2002 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ με την διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη και με διευθυντή Χορωδίας τον αείμνηστο δάσκαλό μου Αντώνη Κοντογεωργίου!

Τα Global Music Awards είναι ένας Διεθνής μουσικός διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Αμερική (California) με σπουδαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο! Μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για μένα και το έργο αυτό που κλείνει 20 χρόνια ζωής!!

Λιμπρέτο Δημήτρης Ρουμπάνης, Κείμενα Πίνδαρος Σολίστ: Ελένη Σταμίδου, Μαρίτα Παπαρίζου, Κωνσταντίνος Τζέμος, Γιώργος Ματθαιακάκης, Ανδρέας Ιωακείμ και η Άντα Αθανασοπούλου. Παιδική Χορωδία Saint Joseph (διδασκαλία Ηλίας Λιαμής) Χορωδία Εκκλησία της Ελλάδος (Διδασκαλία Χρυσούλα Τσιμούρη Κατσουρού)…Ευχαριστώ όλους τους αγαπημένους φίλους και συνοδοιπόρους σε αυτό το μοναδικό μουσικό μου ταξίδι που συνεχίζεται… http://www.globalmusicawards.com/index.html

Ολόκληρο το έργο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3Vr3d8_CL7Q&t=710s

Κριτική έργου από τον μουσικοκριτικό Αλέξιο Σπανίδη