Βασιλειάδου Αγγελική: “Επιθυμώ να μεταφέρω στο θεατή των έργων μου, την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και τη μαγεία…”

Το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr σε συνεργασία με την mta-art στηρίζει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τη συνέντευξή τους.

Αυτή την εποχή που ο πλανήτης δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα. Να δείξουμε τρόπους πλανητικής ενσυναίσθησης. Ενωθήκαμε ζωγράφοι για να αντισταθούμε, να εμποδίσουμε την ανθρώπινη αλαζονεία να κατακτήσει τον κόσμο και να στείλουμε αισιόδοξα μηνύματα μέσα από την τέχνη μας. Την ερμηνεία από τη μεριά των ζωγράφων, θα τη δείτε στις 19 του Δεκέμβρη, στον πολυχώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου MTA-ART (Ιωνίας 39, Νέα Σμύρνη). Ένα προσωπικό στοίχημα του καθενός, με τον κόσμο των συναισθημάτων.
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 26 Δεκέμβρη 2020
Ώρες λειτουργίας: 10:00 πμ – 8:00 μμ

“Θέλω να συνεχίσω να είμαι δημιουργική και η έμπνευση να με οδηγεί σε νέα, πιο πολύχρωμα έργα, που να αποπνέουν περισσότερη αισιοδοξία.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζει.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν μπορώ να εντάξω τα έργα μου κάπου, απλά εκφράζω με τα χρώματα αυτά που έχω μέσα μου.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Έμπνευση μου είναι το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Κυρίως επηρεάστηκα από τη μητέρα μου που είναι ζωγράφος, από μικρή ξεφύλλιζα τα μπλοκ της. Μεγάλωσα μέσα στα χρώματα. Μου άρεσε να διαβάζω βιβλία ζωγράφων που είχαμε σπίτι, αλλά δεν ξέρω αν τελικά επηρεάστηκα από κάποιον συγκεκριμένο.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μεταφέρω στον θεατή των έργων μου την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και τη μαγεία…

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Από πάντα οι Έλληνες αποδέχονται και αγαπούν την τέχνη, καθώς κι έχουν αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες. Σήμερα συνεχίζεται η παράδοση αυτή των Ελλήνων με νέα ρεύματα να γίνονται ολοένα και πιο αποδεκτά από το κόσμο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίσω να είμαι δημιουργική και η έμπνευση να με οδηγεί σε νέα, πιο πολύχρωμα έργα, που να αποπνέουν περισσότερη αισιοδοξία. Κάτι που πιστεύω ότι χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε σήμερα.