Βασίλης Ρίζος: “Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν στην Ελλάδα σπουδαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες”

Ο Βασίλης Ρίζος μίλησε στο Polismagazino.gr για την μεγάλη του αγάπη το τραγούδι. Μας αποκάλυψε πως ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι, για το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Αλανιάρης» που κυκλοφόρησε από την Real Music ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα προβληθεί και το δεύτερο τραγούδι με τίτλο «Φαντάσματα». Αυτά και αλλά ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Τα πρώτα μουσικά μου ακούσματα ήταν τα ιερά τέρατα του ελληνικού τραγουδιού Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου και Γιώργος Ζαμπέτας.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Ο καλλιτέχνης που θαυμάζω είναι ο Σταμάτης Γονίδης αλλά θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς καλλιτέχνες χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια γράφοντας στίχους και κάνοντας μελωδίες στο μυαλό μου. Πριν λίγους μήνες η συνεργασία μου με τον μαέστρο Κώστα Κατιρτσίδη με έφερε και στην δισκογραφία κάνοντας το δισκογραφικό μου ντεμπούτο μέσα από την Real Music. Φυσικά και υπήρξαν επιρροές και μόνο θετικές, αυτές με οδήγησαν να προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που αγαπώ και μιλάω φυσικά για το τραγούδι.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η άποψη μου για τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι η εξής: Xρειαζόμαστε στις μέρες μας περισσότερη ποιότητα ειδικά στα talent show και να αναδείξουμε νέο καλλιτεχνικό αίμα όπως κάνουν κάποιες δισκογραφικές εταιρίες.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Μάκη Δημάκη τον Γιάννη Καψάλη την Γιώτα Γρίβα την Λένα Ζευγαρά τον Μάκη Τσίκο την Φαίη Ρουμπίνη γιατί ταιριάζουν στο στυλ που τραγουδώ.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν! Η Ελλάδα έχει βγάλει τεράστιους καλλιτέχνες!

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Πρόκειται για ένα single με 2 τραγούδια, το ένα έχει τίτλο ‘’Αλανιάρης’’ και το άλλο ‘’Φαντάσματα’’ σε στίχους δικούς μου και της Αντωνίας Τάνια και μουσική του Κώστα Κατιρτσίδη. Κυκλοφορούν από την Real Music και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ετοιμάζω νέα τραγούδια με το μαέστρο Κώστα Κατιρτσίδη που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα από την Real Music.

Η μουσική πού βρίσκεται; Δυστυχώς σε άσχημο επίπεδο, είδαμε άλλωστε και στα Mad το επίπεδο της μουσικής που προωθεί αυτή τη στιγμή το σύστημα.

Το λαϊκό τραγουδι πού βρίσκεται σήμερα; Η άποψη μου για το λαϊκό τραγούδι δυστυχώς δεν είναι και η καλύτερη για τον λόγο ότι είναι μια πολιτιστική κληρονομιά και δυστυχώς δεν προβάλεται όπως παλιά. Αντιθέτως η μουσική παιδεία της Ελλάδας έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία με τραγούδια που ακούγονται για λίγο καιρό και μετά ξεχνιούνται γρήγορα. Πρέπει να δώσουμε βάση στο λαϊκό τραγούδι. Λείπει το μπουζούκι κι έχει αντικατασταθεί από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Κάντε μία ευχή για τους αναγνώστες και για όλο τον κόσμο. Ευχή μου για τους αναγνώστες μας να είναι υγιής και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.