ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΟΣ: “Με εκφράζουν τα όνειρα, η πίστη και το πείσμα. Μέσα από αυτά ελπίζω να εξελιχθώ σε καλλιτέχνη”

“Καλλιτέχνης, για εμένα, είναι κάποιος ο οποίος βάζει στην άκρη την ατομικότητα του και μέσα από τη δημιουργία προσπαθεί να μιλήσει, να εκφραστεί και να αλλάξει μια άσχημη πραγματικότητα”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα. Είναι κάτι που σκεφτόμουν και ήθελα από πάντα. Ξέρω είναι πολυειπωμένη απάντηση, αλλά καθώς φαίνεται ισχύει για πολλούς,

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Όποιον συνεχίζει να ονειρεύεται, να παλεύει και να προσπαθεί για αυτό που αγαπάει μέσα στις τωρινές καλλιτεχνικές συνθήκες.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Αυτό το οποίο θα μου δώσει όμορφες συνεργασίες με ωραίους ανθρώπους. Ένα σύνολο που θα το ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε και να μιλήσουμε μέσα από αυτό που θα φτιάξουμε.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Είναι κάτι που ακόμα το ψάχνω, ιδικά αυτή την περίοδο. Επιτυχημένος, πιστεύω, είναι ο ευτυχισμένος. Ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο θα γεννήσει και την καριέρα σου..

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Νομίζω ότι τον γεννούν οι συνθήκες της εποχής του. Καλλιτέχνης, για μένα, είναι κάποιος ο οποίος βάζει στην άκρη την ατομικότητα του και μέσα από τη δημιουργία προσπαθεί να μιλήσει, να εκφραστεί και να αλλάξει μια άσχημη πραγματικότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο το έχω πετύχει εγώ αυτό με τη μέχρι τώρα σύντομη πορεία μου στο χώρο και με τις συνθήκες που επικρατούν. Ελπίζω στο μέλλον να το καταφέρω.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ως άνθρωπο, με εκφράζουν τα όνειρα, η πίστη και το πείσμα. Μέσα από αυτά ελπίζω να εξελιχθώ σε καλλιτέχνη.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;
Την όποια έμπνευση και όρεξη μου την έχουν δώσει οι άνθρωποι που στα μέχρι τώρα εγχειρήματα μου, πίστεψαν σε αυτά, στάθηκαν πλάι μου και ήταν εκεί για να τα δημιουργήσουμε μαζί. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι και τους ευχαριστώ θερμά για όσα κάναμε και για όσα, ελπίζω, να κάνουμε.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Όταν καταφέρω να γίνω ελπίζω να βρω και τον ανάλογο χαρακτηρισμό.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Για την ώρα η θεατρική παράσταση “Χειμερινό Ηλιοστάσιο” που θα ανέβει στο θέατρο Τ σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή και η χοροθεατρική παράσταση “Memorandum” από την ομάδα χορού Β+6 σε χορογραφίες Βερονίκης Τσουγκράνη. Όποια άλλα σχέδια προκύψουν, ελπίζω να είναι όμορφα και δημιουργικά.

Βιογραφικό. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου το 2015. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Κωστή Καπελώνη, Ιορδάνη Αϊβάζογλου, Θωμά Βελλισάρη, Νίκο Σακαλίδη, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Βασίλη Ισσόπουλο. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Chatroom», «Σβήσε μου το Γέλιο», «Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι», «Το Γαϊτανάκι», «Ο Βίος του Ευστράτιου», «Όλιβερ Τουίστ», «Χαμένοι Ποιητές», «Μία Καλή Δικηγόρος», «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» και σε ταινίες μικρού μήκους του τμήματος κινηματογράφου και ανεξάρτητων παραγωγών.
Είναι μέλος της ομάδας χορού Β+6 και έχει συμμετάσχει στις χορευτικές παραστάσεις «Δελτίο Ειδήσεων» και το «Άλλο Μισό του Ουρανού» που παρουσιάστηκαν στο Κ.Θ.Β.Ε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δάσους, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Βερονίκης Τσουγκράνη.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Moonlight Blues» στην οποία και συμμετείχε, «Η Τελευταία Νουβέλα του Επιθεωρητή Τόρρες» και «4:48 – ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ».
Από το 2018 διδάσκει θεατρικό παιχνίδι στο «ΣΥΝ – Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού» στη Θέρμη.
Δραστηριοποιείται επίσης ως αρθρογράφος και ποιητής στα πολιτιστικά site «Thessaloniki Arts And Culture», «Daily Reader» και «Pause».