«Αρσακλιώτικα 2019»

Με φωτογραφική έκθεση, παραδοσιακό γλέντι, δημιουργικές δραστηριότητες και θεατρική παράσταση τα φετινά «Αρσακλιώτικα 2019» στο Πανόραμα

Με σεβασμό στην παράδοση, μουσική, χορό και τραγούδι, παραδοσιακό γλέντι και ενδιαφέροντα δημιουργικά και θεατρικά δρώμενα γιορτάζονται τα «Αρσακλιώτικα 2019» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με ελεύθερη είσοδο και έχουν εξελιχθεί σε ποιοτικό θεσμό πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, θα διοργανωθούν το τριήμερο 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Πανόραμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τη διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δημαρχείου Πανοράματος από την Ένωση Ποντίων Πανοράματος και ώρα έναρξης τις 7 το απόγευμα.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορευτικά συγκροτήματα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος και του Περιφερειακού τμήματος χορού του Λυκείου Ελληνίδων Πανοράματος, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Ώρα έναρξης στις 7.30 το απόγευμα στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος(σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη στο Δημαρχείο Πανοράματος).

Τα «Αρσακλιώτικα 2019» ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με δύο αξιόλογα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στο Πανόραμα:

• Από τις 11 μέχρι τη 13.00 μ.μ στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο οι Αεροπρόσκοποι του Πανοράματος έχουν ετοιμάσει ένα όμορφο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα των έξη ετών.

• Στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής του Δημαρχείου η Ομάδα Mostra και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πανοράματος ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Ακη Δήμου, σε σκηνοθεσία της Ελευθερίας Τέτουλα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.