Ανάργυρος Αραβανής “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε τον Ανάργυρο Αραβανή

Έχοντας ασχοληθεί τα τελευταία 17 έτη με την Τέχνη του Καφέ, πολλές φορές άκουσα εκφράσεις όπως : «Ζωγράφισες!» ή «Γεια σου, ρε καλλιτέχνη!»…. Όλες εκείνες οι στιγμές λειτούργησαν με κάποιον αφυπνιστικό τρόπο και με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως σε κάθε φλιτζάνι, σε κάθε δημιουργία μου, έβαζα ένα μέρος του Είναι μου. Ακολουθώντας, λοιπόν, αυτό το κάλεσμα αποφάσισα να καλλιεργήσω το καλλιτεχνικό μου κομμάτι και να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο τμήμα «Τέχνη της Φωτογραφίας» του ΔΙΕΚ Κηφισιάς, το 2019. Το ταξίδι Τώρα ξεκινάει….

«I smelled your voice through a photograph»
Στη συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών στόχος μου είναι να αποτυπώσω τις εναλλασσόμενες συναισθηματικές εκδηλώσεις του μοντέλου μου και να αποδώσω τον ευμετάβλητο ψυχισμό του ατόμου στη σημερινή κοινωνία.

Εκείνα που μας βασανίζουν ή μας φυλακίζουν είναι και εκείνα που μπορούν να μας απελευθερώσουν, εάν καλλιεργήσουμε την αντίστοιχη «ματιά» και έλεγχο πάνω στα συναισθήματα και τις επιλογές μας.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr