Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή: Βιβλίο της Dr Olivia Remes από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη  

Η Dr Olivia Remes, που προτείνει 50 απλές λύσεις για να μειώσουμε το στρες και τον πανικό στην καθημερινότητα μας! Η συγγραφέας μας καλεί να απελευθερωθούμε από όσα μας εμποδίζουν να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τη δύσκολη στιγμή ανοίξτε αυτό το βιβλίο!

Η Dr Olivia Remes, ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.

Σε αυτό το σύντομο και περιεκτικό βιβλίο μάς δίνει πενήντα απλές, βασισμένες σε επιστημονικά συμπεράσματα λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα δέκα είδη αρνητικής διάθεσης που μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Καλύπτοντας τα πάντα, από το αίσθημα της απόρριψης ως την αναποφασιστικότητα και από το άγχος ως την έλλειψη κινήτρου, αυτές οι πρωτότυπες συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεση αμέσως αλλά και να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα και να το ξεπεράσετε.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, όσα και τα είδη αρνητικής διάθεσης.

Κάθε κεφάλαιο είναι οργανωμένο με έναν επαναστατικό τρόπο.

Μέρος 1

Άμεση αντιμετώπιση. Διαβάζεται σε 2 λεπτά και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αμέσως τη δύσκολη στιγμή.

Μέρος 2

Επιστημονική εξήγηση. Μια συνοπτική παρουσίαση του τι σας συμβαίνει όταν νιώθετε τη συγκεκριμένη αρνητική διά­θεση, από την άποψη της ψυχολογίας ή/και της νευροεπιστήμης.

Μέρος 3

Τρόποι αντιμετώπισης. Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Ένα πλάνο βαθύτερης προσωπικής ανάπτυξης για να αποκτήσετε ψυχική αντοχή και την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις αποτυχίες.

Όπως και αν εξελίχθηκε η ζωή σας και όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, θα βρείτε δοκιμασμένες, δημιουργικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Η συγγραφέας

Η Dr Olivia Remes είναι ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, δίνει διαλέξεις και ασκεί επίσης το life coaching. Έχει ερευνήσει προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη και στρατηγικές διαχείρισής τους. Είναι τακτική καλεσμένη του ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio Cambridgeshire. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τα TED Talks που έχει δώσει για το άγχος, τη μοναξιά και την αντιμετώπισή τους. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της.

Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξής, ISBN: 978-960-653-633-5, Ημ. έκδοσης: 04/05/2022, Αρ. σελίδων: 232, Τιμή: 11.10€ – Τιμή e-book: 8.99 €