Αλεξάνδρα Μπουνάτσα “Ένα Γύρο τον Κόσμο”

Κυκλοφορεί από την Plus Rec | Διανομή: Panik Records
Δείτε το Video Clip!
YouTube Link: https://youtu.be/px1n4Go1Um8

H αγαπημένη Αλεξάνδρα Μπουνάτσα που την γνωρίσαμε από τις ερμηνείες της στο δημοφιλές συγκρότημα Les Au Revoir, μας παρουσιάζει την ξεχωριστή δημιουργική της πλευρά και μας ξανά συστήνεται με το τραγούδι “Ένα Γύρο τον Κόσμο”!

Με το πρώτο της συνθετικό βήμα μας προτείνει ένα φωτεινό και χαρούμενο μουσικό ταξίδι που εκπέμπει ρυθμό και ενεργεία, εν αντίθεση και σε πείσμα των καιρών που ζήσαμε. Στην μελωδική της εξιστόρηση μας καλεί να αναζητήσουμε την έννοια του έρωτα μέσα από την χαρά που πηγάζει από πράγματα της καθημερινότητα μας. Όλα τα παραπάνω τα ντύνει αρμονικά με ήχους του κόσμου, έντονα κρουστά και πνευστά σε βαλκανικά ηχοχρώματα.

Το “Ένα Γύρο τον Κόσμο” είναι για την Αλεξάνδρα Μπουνάτσα το πρώτο από μία σειρά τραγουδιών που κλείνουν μέσα τους εμπειρίες ζωής των τελευταίων χρόνων.
Στο μουσικό βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι την ακολουθούμε σε ένα οδοιπορικό που εκτυλίσσεται σε όμορφες γωνίες της χώρας μας. Εκεί η Αλεξάνδρα έχει μια απρόσμενη συνάντηση, μια νέα φιλία γεννιέται, μια εγκαταλελειμμένη ψύχη βρίσκει σπιτικό και με αυτό τον μοναδικό τρόπο ελπίζει να ευαισθητοποιήσει όλους εμάς στο μεγάλο πρόβλημα της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων!

Η Αλεξάνδρα Μπουνάτσα με το πρώτο της single “Ένα Γύρο τον Κόσμο”, θα συντροφεύσει μελωδικά όλα τα καλοκαιρινά μας μουσικά ταξίδια, θέτοντας μας παράλληλα μερικά ερωτήματα: “Εσένα, ποιος είναι ο κόσμος σου;”
“Εσύ, για ποιο λόγο θα έκανες ένα γύρο τον κόσμο;”
“Έχεις τον χάρτη… σου λείπει η πυξίδα;”
“Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες το αμάξι και όπου σε βγάλει;”

Buy/Stream here:
iTunes: https://apple.co/34NMnM4
Spotify: https://spoti.fi/3g74YIu
Deezer: https://bit.ly/3uOv7kv
Amazon Music: https://amzn.to/3vQWpbk

Αλεξάνδρα Μπουνάτσα
Facebook page: https://www.facebook.com/alexbounatsa
Instagram: https://www.instagram.com/alexandra_bounatsa

Αλεξάνδρα Μπουνάτσα Bio:

Το ταξίδι της Αλεξάνδρας Μπουνάτσα με συνοδοιπόρο την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, όπου στα 7 της χρόνια αρχίζει μαθήματα ακορντεόν. Με επιρροές από κλασσικά ακούσματα που την μπόλιασε το οικογενειακό της περιβάλλον, η αγάπη της για την μουσική όλο και μεγάλωνε! Στα 15 της χρόνια ταξιδεύει στο Εδιμβούργο με το σχολείο της, σε πρόγραμμα για την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού με θέμα τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό. Στα 16 της πραγματοποιεί μαθήματα τραγουδιού και χορού στο Cambridge, καθώς και την σχολή Pineapple στο Λονδίνο, ενώ η αγάπη της για μάθηση συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ανώτερες σπουδές στην μουσική. Το 2014 συναντάει τον μουσικό παραγωγό Χάρη Πρώιο όπου παρέα με τους Κώστα Καραμήτσο και Λεωνίδα Αναγνώστου δημιουργούν το συγκρότημα LesAuRevoir. Μόλις με την πρώτη τους κυκλοφορία “Θα Ξαναρθείς” προκαλούν μεγάλη αίσθηση στο εκλεκτικό μουσικό κοινό και έτσι ξεκινάει ένα υπέροχο μουσικό οδοιπορικό με 100αδες ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και πολλές επιτυχημένες κυκλοφορίες! Τον Μάιο του 2017 κυκλοφορούν το πρώτο τους album “Retro’Clock” που περιλαμβάνει κλασσικές διασκευές που τα περισσότερα απ’ αυτά έγιναν επιτυχημένα ραδιοφωνικά singles! Ενώ τον Νοέμβριο του 2019 έρχεται η κυκλοφορία του δεύτερου album τους “Στους Πέντε Άνεμους” όπου διασκευάζουν μοναδικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή, ο οποίος συμμετέχει και στο album, κερδίζοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη ακροατών και ραδιοφώνων!
Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην Αλεξάνδρα Μπουνάτσα ως ερμηνεύτρια είναι η αγάπη και το πάθος της για την μουσική, οι ιδιαίτερες και άρτιες προσεγγίσεις των τραγουδιών, καθώς και το εκρηκτικό και αυθόρμητο της μπρίο επί σκηνής. Ήρθε η στιγμή να την γνωρίσουμε σε έναν νέο της δημιουργικό σταθμό με το τραγούδι “Ένα Γύρο τον Κόσμο”, στο οποίο έχει γράψει στίχους και μουσική!

Δισκογραφία:
Retro’Clock (Album)
Λαός και Κολωνάκι (Digital Single)
Χριστούγεννα Μαζί (Digital Single)
Στους Πέντε Άνεμους (Album)
Ένα Γύρο Τον Κόσμο (Digital Single)

Σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες: Μανώλης Καραντίνης, Χρήστος Δάντης, Γιώργος Καραδήμος, Kled Mone, Dreamers Inc.
Σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής: Nouvele Vogue, Αντώνης Ρέμος, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστος Δάντης, Νίκος Μακροπουλός