Αλέξανδρος Σταμάτης: “Το τραγούδι ήταν πάντα μονόδρομος για εμένα και η μεγάλη μου αγάπη”

“Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης με διακρίνει ο αυθορμητισμός, η εξωστρέφεια, η δοτικότητα και η ανάγκη μου να κάνω τους ανθρώπους να περνάνε όμορφα”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Νέα Μάκρη έχοντας μια υπέροχη οικογένεια που πάντα γλεντούσε και άκουγε μουσική. Ετσι αγάπησα το τραγούδι και ακούγοντας κυρίως λαϊκά τραγούδια από πολύ μικρός ήξερα ότι ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Ξεκίνησα επαγγελματικά το 2001 στη Θεσσαλονίκη και το 2005 ήρθα στην Αθήνα όπου τραγουδάω έως και σημερα. Τραγουδάω πάντα τραγούδια που κυμαίνονται σε μοντέρνο, ελαφρολαικο και λαϊκό ύφος.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Η αγάπη μου για το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρός στα 5 μου όπου πρωτοαγάπησα τη Γλυκερία και τα υπέροχα τραγούδια της.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Το τραγούδι ήταν πάντα μονόδρομος για μένα, παρ όλο που όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει και άλλες δουλειές, το τραγούδι ήταν και είναι η βασική μου ασχολία και η μεγάλη μου αγάπη.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; ὉΧΙ θα πω σε οτιδήποτε προσβάλλει τη προσωπικότητα, την ηθική, την αισθητική και την αξιοπρέπειά μου.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Το “όλα σε θυμίζουν” της πολυαγαπημένης μου συγκλονιστικής τραγουδίστριας Χαρούλας Αλεξίου!

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Ο αυθορμητισμός, η εξωστρέφεια, η δοτικότητα και η ανάγκη μου να κάνω τους ανθρώπους να περνάνε όμορφα.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Ένας καλλιτέχνης κατα τη ταπεινή μου άποψη χρειάζεται ταλέντο, υπομονή, επιμονή, μυαλό, τύχη και πολύ δουλειά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Τα στοιχεία του εαυτού μου που με πηγαίνουν πίσω όπως ο φόβος και η αναποφασιστικότητα.

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Αν και δεν έχω συμμετάσχει και δεν σκέφτομαι προς το παρόν κάτι τέτοιο επικροτώ και θαυμάζω τα παιδιά που παίρνουν μέρος γιατί είναι κάτι που θέλει θάρρος και όντως τους βοηθά.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Με την υπέροχη και πολυτάλαντη Άννα Βίσση!!!

Βιογραφικό:
Ξεκίνησα το 2001 στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης όπως FOCUS, Γοργονες και μαγκες, ΒΟΟΜ, Ρομεο, Κεντρι, στο Κρατικο Θεατρο Βορειου Ελλάδος και στο Βελλιδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονικιά με αξιόλογους καλλιτέχνες οπως ο Πάνος Κιάμος, ο Βαλάντης, ο Σταμάτης Γονίδης και ο μοναδικός χορογράφος ΑΒΡΑΑΜ που με βοήθησε πολύ! Καθώς και σε εξαιρετικά μαγαζιά στις επαρχίες όπως Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Κιλκίς, Ιωάννινα, Πάρος, Σέρρες, Μονεμβασιά, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκίδα, Ζάκυνθο.

Το 2005 ήρθα στην Αθήνα στο Τούνελ με Ξανθιώτη, Σαμπρίνα, Στάθη Ξένο. Έπειτα στις Μάσκες με τον Άκη Δείξιμο, Κώστα Δόξα, στο Βίο Βίο με τον Θέμη Αδαμαντίδη, στο Όπερα της Ιερας Οδού στην Αρχιτεκτονική με τη Τζούλη Μασίνο, Hook με τον Πάνο Κιάμο, στις Φιγούρες με τον Μάκη Δημάκη, στη μουσική σκηνή ο ΚΟΜΗΣ με τη Μαριαλένα Οικονομίδου, Μεσάνυχτα live, Skyladiko vip, το Αρχοντικό της Φωτεινής και σε πολλούς άλλους χώρους με όμορφες συνεργασίες όπως την Κελλυ Κελεκίδου, Τριαντάφυλλο, Shaya, Μαρία Λουίζα Βασιλοπούλου, Διαμαντή Διονυσίου, Σοφία Αρβανίτη

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο μου cd με τιτλο “ΧΑΝΟΜΑΙ”. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάω σε μικρότερους χώρους και κυρίως στο μουσικό μου στἐκι το Oxygen στη Κυψέλη με τον εξαιρετικό συνάδελφο Αλέξη Δερμιτζάκη.
20 υπέροχα χρόνια γεμάτα μουσική και εκπληκτικές συνεργασίες!