Αβραάμ Κωνσταντίνου: HOME COMPOSED SONG CONTEST 2021

Η Κύπρος συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό με μια “Εξομολόγηση”!

Με ένα όμορφο τραγούδι σε country ρυθμούς, και φυσικά στα Ελληνικά εκπροσωπείται φέτος το νησί της Αφροδίτης, σε έναν από τους μακροβιότερους Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς: το Home Composed Song Contest.

Μπορεί το φεστιβάλ αυτό να μην είναι πασίγνωστο όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, όμως έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο της μουσικής!  Μια λεπτομέρεια που ίσως δεν θα γνωρίζετε: Στον ίδιο θεσμό συμμετείχε την δεκαετία του ’90 και ο νεαρός τότε Μιχάλης Χατζηγιάννης, πριν γίνει γνωστός στο πλατύ κοινό. Είχε καταλάβει την 2η θέση. Τίτλος του κομματιού με το οποίο συμμετέχει φέτος η Κύπρος: ‘Εξομολόγηση’. Συντελεστές ο Κων/πολίτης συνθέτης Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου, στον στίχο και στην ερμηνεία ο Κύπριος Αβραάμ Κωνσταντίνου και στην ενορχήστρωση ο επίσης Κων/πολίτης, Βασίλης Σεβαστόπουλος. Το mixing και το mastering ανήκουν στον γνωστό καλλιτέχνη με καταγωγή από την Κρήτη, Γιώργο Μάγο, ο οποίος φέτος εμφανίζεται δίπλα στον Θάνο Καλλίρη! Η παρουσίαση των τραγουδιών, καθώς και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου 2021. Διοργανώτρια χώρα είναι η Αγγλία μετά την περσινή νίκη του καλλιτέχνη Andy Brook. Πάρτε μια γεύση από το τραγούδι, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Ας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην Κύπρο μας!

Ο συνθέτης και ο ερμηνευτής λένε τα εξής για την μελωδική τους δημιουργία: «Το τραγούδι μας είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να εξορίσουν το φάντασμα από μέσα τους»…

Ποιος είναι ο Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου;

Ο Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου γεννημένος στην Πόλη στα τέλη της δεκαετίας του ’60, έζησε εκεί από τα πρώτα του χρόνια μέχρι και τα 17 του. Τα πολλά μουσικά ερεθίσματα κι ακούσματα της πολυπολιτισμικής αυτής καλλιτεχνικής πόλης αλλά και το μουσικό ταλέντο του πατέρα του τον ενέπνευσαν από μικρή ηλικία στο να ασχοληθεί με την μουσική. Ξεκίνησε με μια κιθάρα κι αργότερα μαθαίνοντας πλήκτρα, πάντα αυτοδίδακτα, δημιούργησε μαζί με τον αδερφό του ένα ντουέτο. Από τότε δοκίμασε δειλά δειλά να γράφει τραγούδια και μουσικές, και να μελοποιεί Έλληνες ποιητές.

Από το 2013 γνωρίζεται με τον εξαιρετικό Κύπριο στιχουργό Αβραάμ Κωνσταντίνου που οι στίχοι του για την Πόλη και την Μικρά Ασία τον εμπνέουν και γράφει μαζί του αυτά τα τραγούδια. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Αδόσογλου κι έχουν δύο παιδιά.

Ποιος είναι ο Αβραάμ Κωνσταντίνου;

 Μέσα στην θάλασσα των συναισθημάτων του στιχουργού και ερμηνευτή Αβραάμ Κωνσταντίνου, πάντα συνυπήρχαν έννοιες όπως:  Μικρασία, Προσφυγιά, αποχωρισμός, πολιτισμός, μελωδίες και ένα σωρό άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν μυθικό κόσμο:  Αυτό των Ρωμιών που είχαν κάποτε μεγαλουργήσει στην Ανατολή. Γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 στην Λεμεσό της Κύπρου. Ανήσυχο πνεύμα και απόγονος μιας προσφυγικής οικογένειας από την Κερύνεια, συνήθιζε από τα παιδικά του χρόνια να αφουγκράζεται τους ήχους του χτες από το παλιό ραδιόφωνο του παππού του: Σοφία Βέμπο, Καλδάρας,  Βίκυ Μοσχολιού, Κουγιουμτζής, Τσιτσάνης,  Μητσάκης… Άκουγε βέβαια και τα μοντέρνα τραγούδια της εποχής, αλλά ήταν άλλη η χάρη του ρεμπέτικου γι’ αυτόν.Τόσο πολύ αγάπησε τα τραγούδια αυτά που κάποια στιγμή άρχισε να σκαρώνει και τους δικούς του στίχους. Και τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται το ταλέντο του…

Λεπτομέρειες για την συμμετοχή: https://home-21.com/song-08-cyp1/

Το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=-Lfu9MY97-U