Έρευνα: Ποιός & Γιατί Χρησιμοποιεί την Κανναβιδιόλη (CBD);

Στις αρχές του 2019 ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Project CBD, με έδρα την Καλιφόρνια, άρχισε να συλλέγει απαντήσεις σε μια έρευνα που σχεδιάστηκε για να καταλάβουμε ποιος χρησιμοποιεί την κανναβιδιόλη, CBD, πώς και γιατί οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν, ποια είδη προϊόντων CBD καταναλώνουν και εάν η κανναβιδιόλη δουλεύει σε αυτούς.

Η ανάλυση αυτής της έκθεσης (διαθέσιμη στο σύνολό της στο https://www.projectcbd.org/reports/cbd-survey-results) καλύπτει περίοδο οκτώ μηνών και περιλαμβάνει πάνω από 3500 απαντήσεις.
Η έρευνα ρώτησε για τα αποτελέσματα της Κανναβιδιόλης (CBD) σε έξι μετρήσεις ποιότητας ζωής: πόνο, διάθεση, ύπνο, φυσική λειτουργία, ενέργεια ή κίνητρο και τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανέφερε κάποια βελτίωση σε όλες τις μετρήσεις, αλλά οι σημαντικότερες ήταν στους τομείς του πόνου και της διάθεσης.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη χρήση της Κανναβιδιόλης (CBD) για περισσότερες από 200 διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις. Η πλειονότητα δήλωσε ότι χρησιμοποιεί αυτό το πολυσυζητημένο κανναβινοειδές για κοινές ασθένειες, όπως πόνο, κατάθλιψη, άγχος, προβλήματα ύπνου και ορμονικές καταστάσεις. Μια σημαντική μειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την Κανναβιδιόλη (CBD) για να διαχειριστεί τα συμπτώματα καταστροφικών ασθενειών όπως ο καρκίνος, η νόσος του Πάρκινσον και η νόσος του Alzheimer.
Αυτή η μελέτη παρατήρησης, επικύρωσε μερικά καλά εδραιωμένα στοιχεία για την Κανναβιδιόλη (CBD) – δηλαδή ότι διαθέτει ισχυρό προφίλ ασφαλείας και ότι είναι πολύ αποτελεσματική για τη βελτίωση του πόνου και του άγχους. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν σημαντικές βελτιώσεις στον πόνο και τη διάθεση ανεξάρτητα από την υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Η Κανναβιδιόλη (CBD) ήταν αποτελεσματική στην απλή προσπάθεια των ανθρώπων να αισθάνονται καλύτερα – πιθανότατα λόγω της θετικής της επίδρασης στον πόνο, τη διάθεση και τον ύπνο.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχαν λίγες ανεπιθύμητες παρενέργειες, οι οποίες συμφωνούν με μελέτες που δείχνουν ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι ασφαλής και καλά ανεκτή ακόμη και σε υψηλές δόσεις.

Επιγραμματικά ορισμένα από τα αποτελέσματα της έρευνας: «Καλλιεργώντας την ευεξία»

Βάσει της έρευνας, φαίνεται ότι ο τυπικός καταναλωτής της Κανναβιδιόλης (CBD) είναι λευκός, μορφωμένος, άνω των 45 ετών, γυναίκα και ζει στις ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν συνήθως προϊόντα Κανναβιδιόλης (CBD) πολλές φορές την ημέρα και περισσότερους από έναν τύπο προϊόντων (συνήθως ένα βάμμα και ένα τοπικής επάλλειψης).

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την Κανναβιδιόλη (CBD) για να ανακουφίσει τον πόνο (ιδιαίτερα τον φλεγμονώδη πόνο), να βελτιώσει τη διάθεση και τον ύπνο και/ή για γενική ευεξία.

Η έρευνα ρώτησε για τον αντίκτυπο της Κανναβιδιόλης (CBD) σε έξι σημεία ποιότητας της ζωής: πόνο, διάθεση, ύπνο, σωματική λειτουργία, ενέργεια ή κίνητρο και τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανέφερε κάποια βελτίωση σε όλα τα σημεία, αλλά σημαντικότερη ήταν στους τομείς του πόνου και της διάθεσης.

Επικοινώνησε μαζί μας για να ενημερωθείς για τα νόμιμα επώνυμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και να συζητήσουμε όποιες απορίες!

Facebook page: Cbdworld-Cannabis Store
Website: www.cbdworld.gr
Instagram page: cbdworld_skg
Τηλ. 2311 298617

https://www.projectcbd.org/

https://www.xn—-ylbbafnbqebomc7ba3bp1ds.com.gr/2020/03/%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b7-cbd-covid/

Η Cbdworld.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς οτιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο για ενημερωτικούς λόγους.