Έργα του Χόρτη Φίλιππου στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Χόρτης Φίλιππος: “Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει το καθετί, αλλά η έκφρασή μου όπως την προσεγγίζω μελετά σκοτεινές πτυχές της Ζωής, διότι θεωρώ ότι η αισιοδοξία δεν μπορεί να δωθεί απλόχερα…”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Το έργο μου Salvation I ή αλλιώς “indigo seas” λάδι σε λινό 190Χ80  πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες lockdown. Είναι ένα βαθιά εσωτερικό και βιωματικό έργο που προσπαθεί να μεταφέρει την αβεβαιότητα και τη ρευστότητα της covid και όχι μόνο, εποχής. Και από την άλλη τα σκοτεινά νερά του Ωκεανού που αν προσέξουμε θα δούμε ένα ζευγάρι να παλεύει ή να ερωτοτροπεί μέσα στα αφρισμένα κύματα… αφημένο πλεον στην τύχη του.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Δεν νοσταλγώ κάτι, προσπαθώ να αντιληφθώ τη νέα πραγματικότητα και να την εκφράσω μέσω της τέχνης άλλα και της στάσης της ζωής μου…

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Η παλέτα μου πάντοτε ήταν τονικά σκοτεινή με βασικό χρώμα το indigo μπλε και πειραματίζομαι συνεχώς σε μικτές τεχνικές όπως και στο έργο που παρουσιάζω. Δεν έχω συγκεκριμένη θεματολογία και με κουράζει αφάνταστα να επαναλαμβάνομαι…

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Το αντίθετο θα έλεγα… παρόλο που η τέχνη μου είναι σκοτεινή, είμαι ένα πολύ κοινωνικό άτομο και η καραντίνα με ξεκούρασε από την συχνή κοινωνική επαφή. Θα ήθελα φυσικά για όλους την επιστροφή στην “κανονικότητα”.

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει το καθετί, αλλά η έκφρασή μου όπως την προσεγγίζω μελετά σκοτεινές πτυχές της Ζωής, διότι θεωρώ ότι η αισιοδοξία δεν μπορεί να δωθεί απλόχερα… Είναι μια εσωτερική πάλη με στιγμές αισιόδοξες που σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις..

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Δύσκολη ερώτηση… Το καλό και το κακό είναι σχετικές έννοιες, αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν η μία χωρίς την άλλη. Ο Κόσμος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος εμείς όμως μπορούμε.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube