Έζησε 4 γάμους και 3 κηδείες

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Άσχημη, υπέρβαρη, προβληματική, με έντονα ψυχολογικά ζητήματα, δυστυχισμένη και πάμπλουτη, μέσα στην σύντομη ζωή της παντρεύτηκε 4 φορές και κήδεψε τον αδελφό, την μητέρα και τον πατέρα της. Διαβάστε την ιστορία της πιο διάσημης κληρονόμου της γης.

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στην Νέα Υόρκη, και πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 1988 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού, αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της και την έλλειψη της οικογενειακής στοργής.

Η Χριστίνα Ωνάση έζησε μια σύντομη, περιπετειώδη, προβληματική αλλά και θλιμμένη ζωή. Ήταν η μικρή κόρη του μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, και είχε την ατυχία να του μοιάσει. Ήταν φτυστή ο πατέρας της. Έχει τα μεγάλα θλιμμένα μάτια του, τους μαύρους κύκλους του, τη φαρδιά μύτη του, το άχαρο σουλούπι του. Η έλλειψη οικογενειακής στοργής ήταν πάντα το μεγάλο της πρόβλημα. Όλη της την ζωή αναζητούσε την προσοχή του πατέρα της, μια και ζούσε μονίμως στη σκιά του μεγάλου αδερφού.

Όταν το 1960 οι γονείς της χώρισαν, η 10χρονη Χριστίνα μετακόμισε στην Αγγλία, μαζί με την μητέρα της στον πύργο του πατριού της, Δούκα του Πλάτφορντ. Εκείνα τα χρόνια ήταν ίσως τα καλύτερά της, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί «προβληματική, με έντονα ψυχολογικά ζητήματα». Ελληνικά μιλούσε μόνο με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, και μισούσε αφόρητα το γεγονός ότι για να του μιλήσει έπρεπε πρώτα να περάσει από τις γραμματείς του ή για να τον δει έπρεπε να της κλείσουν ραντεβού. Αποφάσισε λοιπόν ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να την «προσέξουν».

1971 ο πρώτος γάμος: Η Χριστίνα Ωνάση, σε ηλικία μόλις 21 ετών, παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό μεγάλο-μεσίτη Joseph Bolker. Η τελετή έγινε στο Λας Βέγκας και έκανε έξαλλο τον Ωνάση και τη μητέρα της, που δεν ενέκριναν τον γάμο. Ο γάμος κράτησε 9 μήνες.

1973 η πρώτη κηδεία: Η πρώτη μεγάλη απώλεια για την οικογένεια ήρθε το 1973 όταν ο αδελφός της σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Η θλίψη για όλους ήταν αβάσταχτη.

1974 η δεύτερη κηδεία: Η επόμενη ήταν η μητέρα της, που μην αντέχοντας τον χαμό του γιου της, πέθανε από ασυλλόγιστη χρήση ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών.

1975 η τρίτη κηδεία: Ο θάνατος του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν αναμενόμενος. Η υγεία του μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου είχε κλονιστεί τόσο που δεν άντεξε. Έτσι, ως μοναδική κληρονόμος, βρέθηκε στο τιμόνι μιας οικονομικής αυτοκρατορίας, που δεν ήξερε να κουμαντάρει.

1975, ο δεύτερος γάμος: Ήταν με τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του μεγαλοβιομήχανου, εφοπλιστή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη. Η Χριστίνα, αν και έγκυος, «ρίχνει» το παιδί και χωρίζει, επειδή ένιωθε ότι ο γάμος είχε γίνει για την κληρονομιά της και όχι για αυτήν. Έμειναν μαζί 14 μήνες…

1978, ο τρίτος γάμος: Ήταν με τον…

Η συνέχεια εδώ…https://bit.ly/2jxHm2j