Θες να ζήσεις στιγμές αδρεναλίνης στη μεγα­λύτερη… Ολυμπιακή γιορτή της πόλης; Να βιώσεις τον πυρετό της προετοιμασίας του ”1ου Olympic Day Run” και να γίνεις μέρος του ”Sports+Peace Project”, του λαμπρότερου αθλητικού και πολιτιστι­κού γεγονότος της χρονιάς;

Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia δημιουργεί τη μεγαλύτερη και πιο ενθουσιώδη ομάδα της Θεσσα­λονίκης, που θα εργαστεί “πίσω από την αφετηρία”, για να τερματίσει πρώτη στον στίβο του παγκόσμιου Ολυμπιακού Χάρτη, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018! Γίνε και εσύ εθελοντής στην ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia στις εκδηλώσεις για τον εορτα­σμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2018!

 Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia ανυψώνει, για ακόμη μια φορά, τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη, εμπνέοντας και κινητοποιώντας τη νέα γενιά!

Το πιο διάσημο ιστορικό τεκμήριο των σύγχρο­νων Ολυμπιακών Αγώνων συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης και γίνεται πηγή έμπνευσης και ενθάρ­ρυνσης, λίγους μόλις μήνες πριν από τη σπουδαιότερη Ολυμπιακή γιορτή του κόσμου, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα. Το κοινό και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία πλέον, να απολαύσουν το ιστο­ρικό κύπελλο του Σπύρου Λούη και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, πίσω από τη νίκη του πρώ­του Μαραθωνιονίκη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, χάρη στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia και της συνεργασίας του με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από την άνοιξη του 2018, το Μουσείο παρουσιάζει το ολόγραμμα του ιστορικού κειμηλίου, ταυτόσημο της αναβίωσης των Αγώνων και σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας. Η τεχνολογία υψηλής αιχμής και η πιστή τρισδιάστατη αναπαράσταση υψηλής ευκρίνειας, φέρνουν το κοινό πιο κοντά στην υψηλή αισθητική αξία των περίτεχνων αναγλύφων, που σχε­δίασε ο Michel Bréal.

To Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, ο κατεξοχήν αρμόδιος πολιτισμικός φορέας μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών αξιών στη χώρα μας και διεθνής εκπρό­σωπός της, με περισσότερους από 50.000 επισκέπτες ετησίως αποτελεί τον ιδανικό μουσειακό χώρο, για την φιλοξενία του ολογράμματος του κυπέλλου, το οποίο έχει αποτελέσει πόλο έλξης, τους τελευταίους μήνες, από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της συσκευ­ής. Καθημερινά, η νίκη του Έλληνα Μαραθωνιονίκη και η ιστορία της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων ζωντανεύει στα μάτια μικρών και μεγάλων, οι οποίοι εμπνέονται και αναθαρρούν από τον θρύλο του Λούη, που συνέδεσε το ελληνικό πείσμα με το αθάνατο Ολυ­μπιακό πνεύμα.

Με όχημα τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της ανεπανάληπτης συλλογικής εμπειρίας που χα­ρίζει, μέχρι και σήμερα η νίκη του Σπύρου Λούη και οι δυνατές Ολυμπιακές στιγμές, χαράσσουμε για την πόλη της Θεσσαλονίκης νέες σελίδες στην Ολυμπια­κή ιστορία, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, στην επέτειο της ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώ­νων, (1896) στην Αθήνα. Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, χιλιάδες κάτοικοι χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, αθλητές και μη, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσι­κής κατάστασης τρέχουν μαζί με τους Ολυμπιονίκες και τους διακεκριμένους αθλητές της χώρας μας, στο “1o Olympic Day Run” δημιουργώντας την πιο μεγά­λη Ολυμπιακή παρέα.

Το μήνυμα της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και του αθλητισμού ως μέσου ενεργοποίησης και κι­νητοποίησης των σωματικών και πνευματικών δυ­νάμεων για ένα καλύτερο μέλλον θα εορταστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό και με τη σύζευξη αθλητικών, εκπαιδευτι­κών και πολιτιστικών δράσεων προς ανάταση ψυχής, σώματος και πνεύματος. Στις 22 Ιουνίου, ο παλμός της πόλης συντονίζεται με τον ρυθμό του “1o Olympic Day Run”, συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους! ●

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμ­μετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympicdayrun.gr ή να επικοινωνείτε με το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia στο τηλέφωνο 2310 968531 ή στην ηλ. διεύθυνση [email protected]