Χωματα ειρηνη: “το ταλέντο είναι έμφυτο, δεν αναπτύσσεται αν δεν υπάρχει, όσο κι αν το καλλιεργήσεις”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από 5 ετών με συμπαραστατη τον παππού μου που ήταν και ο ίδιος ζωγράφος.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Θεωρώ ότι καλλιτέχνης γεννιέσαι..Το ταλέντο είναι έμφυτο…δεν αναπτύσσεται αν δεν υπάρχει όσο κι αν το καλλιεργησεις.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Κιαροσκουρο..Η λέξη που με οδηγεί στην μαγικη εποχή του Καραβάτζιο και της τέχνης.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Όταν δω κάποια εικόνα είτε ζωντανή είτε σε φωτογραφία που με εξιτάρει ναι.. εμπνεομαι για το πως θα την αποτυπωσω στον καμβά και θα μου δημιουργήσει συναισθήματα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Σαν καλλιτέχνης θεωρώ ότι ανήκω στην κατηγορία των ιμπρεσιονιστων…Όμως έχω επιρροές και από το νεώτερο είδος τέχνης..Τον ρεαλισμό..φυσικα συνεχώς προσπαθώ να εφευρισκω νέους τρόπους ζωγραφικής με διάφορα υλικά και αντικείμενα και να ενημερώνομαι διαρκώς.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η παρουσίαση μιας θεματικής έκθεσης που πιθανόν θα περιλαμβάνει πρόσωπα…και η απόλυτη ενασχόληση μου με τη ζωγραφικη που λατρεύω..

Βιογραφικο.

Γεννήθηκα στην θεσσαλονικη τον Απρίλιο του 1967…απο μικρή είχα ιδιαίτερη αγάπη στη ζωγραφική και το σχέδιο..Στο σχολείο έπαιρνα μέρος σε παιδικές εκθέσεις ζωγραφικής και πολλές φορές με διάκριση…ειχα υποστηρικτή τον αγαπημένο μου παππού που μου μάθαινε τα πάντα για την τέχνη τα χρώματα τη μίξη τους τα πινέλα τα λάδια τα κάρβουνα και όλα αυτά τα υπέροχα και μοναδικά υλικά της ζωγραφικής μιας και ο ίδιος ήταν επίσης ζωγράφος…αγαπω τον ιμπρεσιονισμο και τον ρεαλισμό και σίγουρα οι επιρροές μου προέρχονται από αυτά.εχω φοιτήσει ένα χρόνο στη σχολή Δημητρελη στο ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική το 1986. Από το 1986 και μετά δημιούργησα οικογένεια (αν και μικρή) και οι υποχρεώσεις της με ανάγκασαν να αποσυρθώ και να αφιερωθω στα 3 μου παιδιά και να αφήσω στην άκρη αυτό που τόσο πολύ αγαπούσα… ζωγράφιζα όμως ερασιτεχνικά για πολλούς φίλους.

Τώρα μπορώ ξανά να συνεχίσω και να υλοποιήσω ένα όνειρο ζωής..Και για αυτό μπήκα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για να τελειοποιησω τις γνώσεις μου

Από το 2017 έως σήμερα φοιτουσα σε άλλη σχολή η οποία προσφάτως μεταφέρθηκε στο λαϊκό πανεπιστήμιο και συνεχίζω. Έχω δασκαλο έναν εξαίρετο διακεκριμένο καλλιτέχνη τον Νίκο Κουλακιωτη ο οποίος μου ενίσχυσε το καλλιτεχνικό μου ταλέντο ακόμα περισσότερο και με οδήγησε στη σκέψη μιας εικαστικής έκθεσης στην οποία δουλεύω ακόμα για να μπορέσω να της δώσω “σάρκα και οστά”.