Χαρίκλεια Μαρή: “Όλα τα τραγούδια μου είναι γραμμένα από προσωπικές μου εμπειρίες και ανησυχίες …”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση, είναι να ακούω με την αδερφή μου κασέτες με ελληνικά παιδικά τραγουδάκια, κάτι είχε να κάνει με μάγισσες και βατράχους και το τραγούδι πήγαινε κάπως “παπουααα-παπουά”. Αρκετά τρομακτικό για παιδική μουσική θα έλεγα.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Επί σκηνής θα ήθελα πολύ να βρεθώ με τον Chris Stapleton ή την LP. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, αγαπώ την μουσική και τους στίχους τους, πόσο μάλλον τις μελωδικές φωνες τους. Θα ήταν τιμή μου να τραγουδήσω δίπλα τους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Η πορεία μου στην μουσική, ξεκίνησε ουσιαστικά στο δημοτικό όποτε και ξεκίνησα να γράφω μουσικά κομμάτια. Δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά όμως με την μουσική μέχρι που έφτασα στα 18. Δεν έχω μουσική παιδεία όπως πολλοί καλλιτέχνες, είμαι αυτοδίδακτη στην κιθάρα και μου αρέσει να μαθαίνω, γι αυτό και έχω καταφέρει τόσα μέχρι σήμερα.
Έχω ακούσει πολλά είδη μουσικής και μου αρέσει να ανακαλύπτω συνεχώς νέες δημιουργίες, μιας και πλέον οι επιλογές είναι απεριόριστες. Μεγάλωσα με pop και rock μουσικές επιρροές, πέρασα από την hip-hop μουσική σκηνή και πλέον είμαι περίεργη για το τι υπάρχει ακόμη εκεί έξω για να γνωρίσω. Στα 20 έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο Kappa Effect, ένα EP με 4 κομμάτια και έπειτα συνέχισα τις δημοσιεύσεις δικών μου και μη κομματιών όπως το Definition of Love (6th Pride Festival), BONES, Tears of Shame, Dreams και φυσικά το SACRIFICE που ήταν και η τελευταία μου δημιουργία για την προηγούμενη δεκαετία. Το 2017 πήρα τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο της Ερμιόνης στο musical Ένα Βήμα Τη Φορά της Μαρίας Στεφάνου και είμαι περήφανη συν-δημιουργός στο δεύτερο μιούζικαλ έργο της Ο Χάρτινος Κόσμος.

Πείτε μας λίγα λόγια για την νέα σας κυκλοφορία SACRIFICE.

Όλα τα κομμάτια μου είναι γραμμένα από προσωπικές μου εμπειρίες και ανησυχίες, πολλές φορές όμως ακόμη και οι ιστορίες των γύρω μας μπορούν να μας συγκλωνήσουν και ν’αφήσουν το στίγμα τους επάνω μας. Το εν λόγω κομμάτι λοιπόν δεν μοιάζει τόσο με τα υπόλοιπα. Δεν είναι η δική μου ιστορία αλλά αποτελώ την αφηγήτρια-φίλη στην προκειμένη
περίπτωση. Το SACRIFICE περιγράφει για έναν άντρα που βρίσκεται σε μία τοξική σχέση στην οποία νιώθει σε αδιέξοδο. Πολύ συχνά σε πολλά κομμάτια, ακούω την πλευρά της γυναίκας, πως θυμώνει, τα σπάει, πληγώνεται κα. Αυτή τη φορά ήθελα να μιλήσω από την πλευρά του άντρα και μέσα από αυτή, να αναγνωρίσουμε όλοι μας τις μικρές ή μεγάλες θυσίες που κάνουμε, στον βωμό της “αγάπης”. Οι σχέσεις σήμερα ολοένα και δυσκολεύουν, οι εργασίες μας αυξάνονται, τα χρήματα λιγοστεύουν και μέσα σε όλο αυτό το κύμα έντασης και στρες εμείς ψάχνουμε την αγάπη, στο κάθετι. Μπορούμε και πιανόμαστε από κάτι μικρό, ένα όμορφο και παραβλέπουμε όλα εκείνα που μας ενοχλούν ή δεν μας ταιριάζουν. Μένουμε από φόβο και όχι από πραγματική χαρά.”

Link SACRIFICE: https://www.youtube.com/watch?v=N03E-__8SPo&t=174s&fbclid=IwAR0BcytHTl3rKDinm6MZozuAexXDgmP7opAXY3eVF5reLdQSPjZTGFtiYyU

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Ο φόβος ήταν ο εχθρός μου για πολύ καιρό. Τελευταία έχω σταματήσει τις “μάχες” και προτιμώ να ακολουθώ την φυσική ροή που έρχεται σε μένα μέρα με την μέρα. Βάζω στόχους και είμαι καθημερινά εκεί για να τους καταφέρω. Κάθε αποτυχία είχε ως απώτερο σκοπό να μου μάθει, συνεπώς δεν τρομάζω ποια, αναγνωρίζω τα λάθη μου, είμαι συνειδητή και κοιτάζω-προσέχω εμένα πρώτα. Αυτά με κάνουν δυνατή και σταθερή μέσα μου. Η επιτυχία είναι για τον καθέναν από εμάς κάτι διαφορετικό, για μένα νιώθω ήδη επιτυχημένη στην ζωή μου. Συνεχίζω, για τα υπόλοιπα που θέλω να έχω και να πετύχω.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Για μένα τα tallent show δεν είναι για όλους. Χρειάζεται να ξέρεις τι σε περιμένει όταν δηλώνεις συμμετοχή. Στα 17 μου είχα συμμετάσχει στο X-Factor όπως και στο The Voice αλλά δεν πέρασα ποτέ στις live εμφανίσεις. Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία και μόνο με βοήθησε να ανακαλύψω πως δεν είναι για μένα αυτός ο δρόμος.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Ed Sheeran, έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη του οποίου τα βήματα με εντυπωσιάζουν και δεν μπορώ παρά να θέλω να δημιουργήσω μαζί του. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε μαζί να γράψουμε μία επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία!

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Δεν γνωρίζω συνεπώς και δεν μπορώ να απαντήσω. Όλο αυτό τον καιρό είμαι εγώ η μάνατζερ του εαυτού μου, όπως και πολύ ακόμη καλλιτέχνες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα η συνεργασία με έναν ειδικό στις δημόσιες σχέσεις και επικοινωνίες είναι απαραίτητη, αλλά προς το παρόν δεν έχω γνωρίσει κάποιον που θα ήθελα να συνεργαστώ. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις παρ’ όλα αυτά, γιατί έχω θέσει υψηλούς στόχους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Ένα από τα μελλοντικά μου σχέδια είναι ο διαγωνισμός της Eurovision. Έχω ήδη ολοκληρώσει το κομμάτι στο μυαλό μου, έχω σκεφτεί την χορογραφία, ποιους συνεργάτες θα έχω μαζί μου, το μόνο που μένει είναι η παραγωγή και το μέσο. Πέραν αυτού του σχεδίου (το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα ολοκληρωθεί), έχω ξεκινήσει την παραγωγή 2 νέων κομματιών μου και συζητάμε την επανεμφάνιση του Definition of Love στο EuroPride 2020 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, με το νέο έτος σκοπεύω να επιστρέψω στην live σκηνή της Θεσσαλονίκης, πέραν της πρωινής σκηνής του θεάτρου Αθήναιον που θα φιλοξενήσει τα δύο musical που προανέφερα. (Ένα Βήμα Τη Φορά & Ο Χάρτινος Κόσμος, της Μαρίας Στεφάνου).

Χαρίκλεια Μαρή Official FB Page & Instagram https://www.facebook.com/charikleia.mari/ https://www.instagram.com/charikleia_amersa/