ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ: Εφηβικό µυθιστόρηµα της ∆ανάης ∆ραγωνέα από τις εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Σχετικά με το βιβλίο

Η ’Ιζι είναι αποφασισµένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπηµένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παµπάλαιου σπιτιού όπου έχει µετακοµίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» πιο πολύ κι απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα µικρό πρόβληµα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…

Μαζί µε το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι προσπαθεί να λύσει το µυστήριο που περιβάλλει την Αριάνα. Οι δυο τους θα ακολουθήσουν ίχνη καλά κρυµµένα σε ένα αινιγµατικό τετράδιο µουσικής, θα κυνηγήσουν φτερωτά λιοντάρια και θα γνωρίσουν την «πραγµατική» Κέρκυρα, όπου το χθες µπλέκει µε το σήµερα εκεί που δεν το περιµένεις.

Βιογραφικό

Η ∆ανάη ∆ραγωνέα γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, απέκτησε µεταπτυχιακό τίτλο από το University of The Arts London, αποφοιτώντας µε τιµητική διάκριση, και παρακολούθησε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής στο Λονδίνο µε την Elise Valmorbida και στην Αθήνα µε τον Βασίλη Αλεξάκη. Εργάστηκε ως δηµοσιογράφος σε µεγάλους οµίλους περιοδικών στην Ελλάδα. Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, όπου ανέλαβε και την καλλιτεχνική διεύθυνση εκδηλώσεων µε κεντρικό άξονα τη σύµπλευση µόδας και τέχνης. Μέσω της συνεργασίας της µε το VICE, πραγµατοποίησε σειρά βιντεοσυνεντεύξεων µε σηµαντικές προσωπικότητες του πολιτισµού, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Έχει δώσει οµιλίες µε βασική θεµατική τα στερεότυπα της γυναικείας ταυτότητας στον περιοδικό Τύπο.

Το εφηβικό µυθιστόρηµα Το Νησί της Βροχής – ’Ενα Μυστικό Ηµερολόγιο είναι το πρώτο της βιβλίο.

ISBN: 978-960-14-3742-2, Ημ. έκδοσης: 15/06/2022, Σελ.: 208, Τιμή: € 15,00