Πάνος Ν. Αντωνόπουλος: “Υπάρχουν στιγμές που οι σκέψεις με οδηγούν στην επιθυμία της γραφής”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε;
Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο γραπτός λόγος αποτελούσε διαρκώς την πρώτη μου επιλογή έκφρασης ποικίλων συναισθημάτων που γεννούσαν τα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντός μου. Μία πρώτη απόπειρα ολοκληρωμένης συγγραφής αποτελεί ένα μικρό παιδικό παραμύθι που έγραψα σε ηλικία 12 ετών, με μολύβι από την αρχή ως το τέλος, στα κλασσικά μπλε σχολικά τετράδια με τις γραμμές.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα;
Οι λέξεις έχουν ιδιαίτερη δύναμη. Αυτή που με εκφράζει και που αποτελεί ένα από τα εργαλεία μου εντός και εκτός του συγγραφικού πλαισίου είναι η λέξη «επιμονή». Μάλιστα αν τα συμφραζόμενα της λέξης αυτής κατέχουν υψηλή θέση στην προσωπική κλίμακα των αξιών μου, τότε η έννοια, αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή τη λέξη, ενισχύεται.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή;
Υπάρχουν στιγμές που οι σκέψεις με οδηγούν στην επιθυμία γραφής. Όμως όσο κι αν θεωρώ ότι έχω μια πολύ ωραία ιδέα ή αν έχω κατά νου έναν εξαιρετικό χαρακτήρα ή ακόμα αν έχω σκεφτεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα λειτουργήσει αν η συνέπεια και ο προγραμματισμός δεν αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της συγγραφής.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;
Αν και δε μου αρέσει γενικά να μιλάω για τον εαυτό μου θα απαντήσω στην ερώτησή σας λέγοντας πως προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με αυτά που οι άλλοι θεωρούν ότι κάνω σωστά.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια είναι η συγγραφή μιας νουβέλας βασισμένης σε μία ιδέα που έχω δουλέψει εδώ και κάποιο καιρό.

Βιογραφικό.
O Πάνος Ν. Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ελληνικό Πολιτισμό. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan, με ειδίκευση στο Product Development Management, και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, «Δημιουργική Γραφή». Βραβεύθηκε για το θεατρικό έργο του, «Το ελάφι», από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».
To 2018 δημιούργησε την ιστοσελίδα envivlio.com.

Το μυθιστόρημα «Με το ίδιο βλέμμα» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.