Ο κόσμος του Modeling μέσα από τα «γαλάζια μάτια» της Ανθής Κομητοπούλου

Ανάμεσα σε μια επιτυχημένη καριέρα στο Modeling ή στη μάχιμη Δικηγορία τι θα διαλέγατε; Το modeling και η δικηγορία είναι δύο επαγγέλματα που αγαπώ εξίσου. Τελείως διαφορετικά ως προς την φύση τους, αλλά ταυτόχρονα ιδιαιτέρως απαιτητικά. Το modeling, ωστόσο, έχει “ημερομηνία λήξεως”. Συνεπώς, απολαμβάνω το χώρο της μόδας τώρα και επιλέγω το δρόμο της δικηγορίας στο μέλλον.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές μόδας, ποιο μοντέλο σας εμπνέει και γιατί; Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές και μοντέλα που με εμπνέουν. Αρχικά, θα ήθελα να τονίσω ότι προσπαθώ να στηρίζω την ελληνική βιομηχανία της μόδας, συνεπώς θα σταθώ κυρίως στους αγαπημένους μου Έλληνες σχεδιαστές. Το Atelier του Βαγγέλη Ζολώτα και τα Minas Designs είναι ορισμένα μόνο, από τα πολλά καταξιωμένα στο χώρο brands, που έχουν διακριθεί για το ιδιαίτερο style τους. Όσον αφορά τα μοντέλα, η Βίκυ Καγιά, μπορώ να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί έχει δείξει την αξία της στον χώρο της μόδας και εκτιμώ το επίπεδο και προσωπικό της στυλ.

Τι δεν θα κάνατε σε μία φωτογράφιση; Δεν θα έκανα ποτέ κάτι το οποίο δεν το θεωρώ “τέχνη”. Αν κάτι δεν με εκφράζει σαν άτομο, το απορρίπτω.

Μόρφωση και Modeling. Ένα όμορφο σώμα είναι αρκετό για μια επιτυχημένη καριέρα; Ένα όμορφο σώμα δεν αρκεί για να επιτύχεις στον χώρο της μόδας. Προφανώς, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι ένα προσόν το οποίο θα σε βοηθήσει να αναδειχθείς στο χώρο. Σε κάθε όμως περίπτωση, ο χαρακτήρας σου, η στάση σου απέναντι στους συνεργάτες σου και η εργατικότητα σου είναι λίγες από τις αρετές που πρέπει να έχεις για να “επιβιώσεις” στο χώρο της μόδας.

Ποιά είναι τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας; Πάντα μου άρεσε να επισκέπτομαι μουσεία. Η ιστορία ενός πολιτισμού, τα έργα τέχνης και γενικά όλα όσα αποκομίζεις ως επισκέπτης ενός μουσείο είναι ανεκτίμητης αξίας.
Επίσης, αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Θεωρώ ότι ταξιδεύοντας διευρύνονται οι ορίζοντές σου και βλέπεις την ζωή με άλλη οπτική. Είμαι ευγνώμων που έχω επισκεφτεί αρκετά μέρη του εξωτερικού, με αγαπημένο μου προορισμό έως τώρα την Αμερική.

Η ομορφιά είναι “διαβατήριο” για την προσωπική σας επιτυχία; Σίγουρα η ομορφιά σε βοηθάει σε πολλά πράγματα. Είναι ένα εφόδιο στην ζωή, όπως λέει ο πατέρας μου. Σαφώς, όμως, όχι διαβατήριο για την προσωπική επιτυχία ενός ανθρώπου.

Ως μοντέλο είστε ευαισθητοποιημένη; Συμμετέχετε αφιλοκερδώς σε events με φιλανθρωπικούς σκοπούς; Ναι είμαι. Προσπαθώ να συμμετέχω όσο περισσότερο μπορώ σε φιλανθρωπικά event. Ένα από αυτά ήταν το fashion show του Βλάσση Χολέβα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Hilton, τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα social media έχουν αλλάξει το τοπίο στο Modeling; Είναι μοντέλα οι influencers; Σίγουρα τα social media και γενικώς η τεχνολογία έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο του modeling. Πλέον, έχεις την δυνατότητα να προβληθείς και να διαφημίσεις την δουλειά σου μέσα από τα social media αλλά και να δουλέψεις μέσα από αυτά. Κάποιοι influencers είναι και μοντέλα. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Προσωπικά, θεωρώ ότι η παρουσία ενός μοντέλου στα social media είναι επιβοηθητική για την προώθηση της δουλειάς του.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποια/ος εάν θέλει να ακολουθήσει καριέρα στο Modeling; Να βρει το σωστό πρακτορείο το οποίο θα μπορεί να τον/την κατευθύνει. Το να βρεις το σωστό πρακτορείο, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες επιλογές ενός μοντέλου. Από εκεί και πέρα αυτό θα σε καθοδηγήσει, ώστε να κανείς τα πρώτα σου βήματα στον χώρο.

Εσείς με ποιο πρακτορείο συνεργάζεστε; Υπάρχει κάποιος booker με τον οποίο να μπορείτε να μιλήσετε μαζί του και να πάρετε χρήσιμες συμβουλές; Συνεργάζομαι με το Happy People Models. Η manager και booker μου είναι η Βενετία Κυρίου, η οποία πάντα με συμβουλεύει και με καθοδηγεί, ώστε να κάνω τις σωστές συνεργασίες και να “ανέβω” στον χώρο της μόδας.

Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποια/ος μοντέλο σήμερα; Πιστεύω ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μοντέλο είναι η θέληση. Να θες να δουλέψεις. Να είσαι έτοιμη για την κριτική, για την αλλαγή, για την τυχόν απόρριψη. Ο χώρος της μόδας είναι σκληρός και πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά να ανταπεξέλθεις σε αυτόν, να έχεις δυνατή βούληση και να ξέρεις ποιός/ποιά είσαι.

Το Modeling μπορεί να είναι κερδοφόρο; Σίγουρα το modeling δεν είναι κερδοφόρο όπως παλιά. Η οικονομία της χώρας έχει επηρεάσει και τον χώρο της μόδας. Αλλά με την σωστή καθοδήγηση από το πρακτορείο σου και λίγη υπομονή, μπορείς να κλείσεις καλές δουλειές που να είναι φυσικά και κερδοφόρες.

Modeling και οικογένεια. Μπορούν να συνυπάρξουν στην καθημερινότητα ενός μοντέλου; Θεωρώ ότι μπορούν. Άλλωστε, πλέον οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι δραστήριες και επαγγελματικά, χωρίς να παραμελούν την οικογένειά τους. Η οικογένεια πάντα ήταν βασικός στόχος στην ζωή μου και θα ήθελα να μπορέσω στο μέλλον να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια, ισορροπώντας την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή.