Ο Κυριάκος Μαριδάκης από το Ντουμπάι μίλησε στην καρδιά όλων μας!

Στην εποχή της κρίσης του κορονοϊού, ανάμεσα σε καθημερινές παγκόσμιες ανακοινώσεις κρουσμάτων, θυμάτων και μέτρων αντιμετώπισης ο Κυριάκος Μαριδάκης σε μια εκ βαθέων τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους Μίλτο Χαλκίδη, Μαρία Μακρή και Θεοδώρα Γεωργούλα  σχετικά με τις διεθνείς του δράσεις και την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, φανερά συγκινημένος κατάφερε να μιλήσει στην καρδιά μας και βαθέως στον Ελληνικό λαό.

Κι όμως ακόμη μας  συγκινούν αυτοί  οι άνθρωποι.

Αυτοί, που όπως έγραψε κάποτε ο Νίκος Γκάτσος είναι …οι εξαιρέσεις, για την ακρίβεια είπε κάτι πολύ στοχασμένο «Η Ελλάδα πορεύεται μέσα από τις εξαιρέσεις της». Μας  συγκινούν οι άνθρωποι που ξεπερνούν αυτό το μέτριο, το μέτρο του εφησυχασμού και υψώνουν το ανάστημά τους, αυτό το θεόρατο ηθικό ανάστημα, από εκεί που δεν το περιμένεις, από το πουθενά, χωρίς κομματικά παράσημα  και γίνονται μπροστάρηδες  στον αγώνα να σηκώσουν από τα γόνατα όλους εμάς τους γύρω τους.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Μαριδάκη το Διευθυντή της Βασιλικής Οικογένειας του Ντουμπάι και του Πρωθυπουργού των Η.Α.Ε. όπου η αμεσότητα του στην συνέντευξη που έδωσε στο DionTv, με όλους μας που μένουμε σπίτι –  κατάφερε να καθρεφτίσει την ψυχή μας και να μιλήσει με τα λόγια, που ο καθένας μας θα ήθελε να ακούσει.

Συγκινημένος όταν ρωτήθηκε  πως αισθάνεται  που είναι μόνος σε μια ξένη χωρα  έδωσε την πιο πολύτιμη απάντηση: «Ας δούμε όλοι μας την πανδημία αυτή ως μια δοκιμασία και ευκαιρία να αλλάξουμε. Να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, τους ανθρώπους που μας έφεραν στον κόσμο, την οικογένεια μας, τα παιδιά μας τον γείτονα, τον τόπο μας, την πατρίδα μας και όποιον έχει ανάγκη χωρίς να κρίνουμε τον συνάνθρωπό μας και αγαπάμε τους πάντες  ανεξαρτήτως  χρώματος, θρησκείας  και κοινωνικής τάξης, άλλωστε όπως ανέφερε οι ψυχές δεν έχουν ούτε διαφορετικό χρώμα ούτε διαφορετικό διαβατήριο! Ο κορονοϊός  δε κάνει διακρίσεις και είναι ευκαιρία να μπορέσουμε να  συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας και με το Θεό. Φέτος ας φωτιστεί περισσότερο η ψυχή και η καρδιά μας από το ‘Άγιο φως της Αγίας πόλης της Ιερουσαλήμ και το βράδυ της Ανάστασης ας γίνουμε ολοι μας  λίγο καλύτεροι, για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο κόσμο με Ειρήνη και Αλληλεγγύη.» 

Κύριε Μαριδάκη, εκ μέρους όλων μας σας ευχαριστούμε για όσα προφέρετε ανιδιοτελώς στην πατρίδα, στον πολιτισμό και τον συνάνθρωπο με τη ευχή το πανανθρώπινο μήνυμα σας να ακουστεί σε όλον τον κόσμο.
Ο Θεός και ο Ταξιάρχης της Μυτιλήνης που αγαπάτε να είναι μαζί σας. 

(10-04-2020)  προσκεκλημένος στην εκπομπή “Ξυπνάμε μαζί και Ξεκινάμε μαζί απο ….το Ντουμπάι”.

ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ Ζ ΜΕΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ 10-04-2020