Ο Αλέξανδρος Αθανασίου στην Κάζα Μπιάνκα με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

«Συμμετέχω με τρία φρέσκα έργα μου, που τα ζωγράφισα ειδικά για την έκθεση «ΕΡΩΣ» στην Κάζα Μπιάνκα, για τη γιορτή του Βαλεντίνου, μετά από παρότρυνση της εξαιρετικής διοργανώτριας, της φίλης Χρύσας Μπαρζώκα», μας εξομολογήθηκε ο καλλιτέχνης «και επειδή στο παλιό ταιριάζει το ασπρόμαυρο, επέλεξα, οι τρεις αυτοί πίνακές μου, να είναι σαν «φωτογραφίες σε σέπια» συνέχισε.

«Έτσι φιλοτέχνησα ένα τρίπτυχο γύρω από την «ερωτική ιστορία» του Σπύρου Αλιμπέρτη και της Αλίνας Φερνάντες Ντιάζ, που συμβάδισε με την ιστορία της Βίλας Μπιάνκα, και προέκυψαν αυτοί οι τρεις πίνακές μου, «Έρως στο σεληνόφωτο», «Κάζα Μπιάνκα» και «Πόζα Εποχής», ακρυλικά σε 3 καμβάδες 60Χ40, 70Χ50 και 60Χ50 cm. Συγχρόνως έγραψα και κάποιους στίχους για να συνοδέψω τους πίνακές μου αυτούς!»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν ανήμερα του Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βραδάκι και θα συνοδευτούν και από θεατρικό δρώμενο.

Η έκθεση αυτή της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξανδρος Αθανασίου, ζωγράφος σήμερα και ποιητής, έχει ζωγραφίσει εκατοντάδες πίνακες, έχει συγγράψει και έχει εκδόσει επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία -μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές- έχει εκθέσει πίνακές του, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κοινωνιολογία σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία και ΗΠΑ, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, στην Ecole de Beaux Arts, στη Γαλλία.