“ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ”ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 2ου “OLYMPIC DAY RUN”

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, το Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε την επιμορφωτική και ενημερωτική συνάντηση “Ολυμπισμός και Δια Βίου Μάθηση”, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του οράματος του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την πρώτη μιας σειράς δράσεων, που θα κορυφωθούν στο 2ο “Olympic Day Run”, το οποίο διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2019.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης, η Δρ. Όλγα Βασιλειάδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και o κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, ΑΘΗΝΑ 2004 και Ιδρυτής Start-Up Athlenda, αφού συνεχάρησαν το Ολυμπιακό Μουσείο για την πρωτοβουλία, υπογράμμισαν την παιδευτική αξία του Ολυμπισμού ως μέσου αυτοεκπλήρωσης και ολόπλευρης ανάπτυξη των παιδιών, προτείνοντας ταυτόχρονα τη σύζευξη μουσείου, σχολείου και οικογένειας για την συστηματική στόχευση στη μετάδοση των Ολυμπιακών αξιών.
Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας παρουσίασε την πολυεπίπεδη εκπαιδευτική δράση του Ολυμπιακού Μουσείου, τονίζοντας τις επιτακτικές συνθήκες που καλούν τους εκπαιδευτικούς και τους θεσμικούς φορείς, να συμπράξουν σε δράσεις που προωθούν τη δια βίου Ολυμπιακή παιδεία και προσκάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα στον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Ο επετειακός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με τη διοργάνωση του 2ου “Olympic Day Run”, του δρομικού γεγονότος 5K και 1,5Κ, που θα πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 20:00.
Η κα. Γεωργία Κουρκουνάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολικές μονάδες του Ολυμπιακού Μουσείου αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, το οποίο ίδρυσε το Ολυμπιακό Μουσείο, ως φυσική εξέλιξη της πολυετούς εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητάς του, η οποία έχει αναγνωριστεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων.
Στη συνέχεια, η Δρ. Κυριακή Ουδατζή ευχαρίστησε την Protergia, Χρυσό Χορηγό του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσό Χορηγό της Δράσης “Olympic Day Run” για την προσφορά της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και εκπροσώπους εκπαιδευτικών, αθλητικών και θεσμικών φορέων που παρευρέθηκαν και στηρίζουν το έργο του Μουσείου, την κα. Ειρήνη Μανδραβέλη, Πρέσβειρα του Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Πρωταθλήτρια Ρυθμικής, την κα. Ολυμπία Ζαραμπούκα, Οργανωτική Συντονίστρια Κ.Μακεδονίας Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, την κα. Λία Βενιωτά, Διευθύντρια του Mediterranean College, την Δρ. Μαρία Μήτσιου, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ, την κα. Ροδούλα Τσιότσου, Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον κ. Γεώργιο Πάτη-Φουντά, Εκπρόσωπο Ελληνικού Κολλεγίου, Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Μπάντμιντον ΑΘΗΝΑ 2004, την κα. Ελένη Καπαλή, Φυσικοθεραπεύτρια ΕΛΕΠΑΠ, τον κ. Βασίλη Βαρδή, Ιδιοκτήτη του Proponisis και την κα. Αλεξάνδρα Φουντούκη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Επικοινωνίας HNFC Academy Ελλάδας-Κύπρου.
Ακολούθησε χαλαρή δεξίωση στο φουαγιέ του Ολυμπιακού Μουσείου.