Νίκος Μπλιός: “Δίνω μεγάλη βάση στο στίχο του τραγουδιού, να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να ερμηνεύω όχι απλά να το τραγουδώ”

“Έχω μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα γραμμένη επάνω μου με τίτλο “Ασε με να ζησώ” και ένα προσεγμένο video clip, που κυκλοφορεί κάτω από ένα μεγάλο brand, της HEAVEN MUSIC!”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πρόσκληση. Είμαι ο Νίκος Μπλιος, είμαι επαγγελματίας τραγουδιστής εδώ και αρκετά χρόνια, στο χώρο του ελαφρολαϊκού τραγουδιού κυρίως. Δισκογραφικά, έχω πειραματιστεί σε περισσότερα είδη, από ποπ και ροκ μέχρι καθαρά λαϊκά κομμάτια. Θα έλεγα ότι είμαι ένας καθαρά ερωτικός τραγουδιστής, άσχετα με το είδος, που καλούμαι να ερμηνεύσω.

https://www.facebook.com/nikos.blios

https://www.instagram.com/nikosblios

https://mobile.twitter.com/nikosblios

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου;… Από πολύ νωρις…Παράλληλα με το Λύκειο, ξεκίνησα φωνητική & σολφεζ στο Απολλώνιο ωδειο, όπου μετά τα τρία χρόνια φοίτησης πήρα και το πτυχίο μου!Τα μουσικά ερεθίσματα ήταν πολλά, και στο χώρο του ωδείου ανακάλυψα τον πλούτο της κλασικής μουσικής που θεωρώ βάση για όλα τα είδη της μουσικής! ρεπερτοριακά όμως ξεκίνησα με πιο rock κομμάτια …

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι να είμαι παρέα με ένα radio walkman όλη την ώρα… ακούγοντας κυρίως ξένη μουσική. Favourite… Freddie mercury των queen…

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Η πολύ… πρώιμη συμμετοχή μου στα semifinals του διαγωνισμού της Eurovision, όπου έφτασα στην 5η θέση χωρις εμπειρία χωρίς εταιρεία, χωρίς σπόνσορα και αυτό έγινε με televoting, ψήφιζε ο κόσμος. Αυτό λοιπόν θεωρώ πως ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, γιατί είδα και την θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο !

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Ξεκίνησα να δουλεύω επαγγελματικά τραγουδώντας κυρίως ξένο ρεπερτόριο, στην πορεία γνώρισα το λαϊκό τραγούδι λίγο «αναγκαστικά» γιατί το απαιτούσε η δουλειά και το αγάπησα εξ ίσου!! Δίνω μεγάλη βάση στο στίχο του τραγουδιού, να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να ερμηνεύω όχι απλά να το τραγουδώ. Κρυφο μου ονειρο η ροκ όπερα.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου και γνωρίζω ότι στη δουλειά αυτή, η αποτυχία ή η επιτυχία δεν είναι ποτέ προσωπική. Είναι πολυπαραγοντικη θα έλεγα κυρίως εξαρτάται από τις συνεργασίες που θα κάνεις και δεν έχεις πάντα το περιθώριο της επιλογής!  

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πρώτα από όλα έχω πολύ καλούς συνεργάτες το συνθέτη του τραγουδιού ΘΩΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και τον ενορχηστρωτή και όχι μόνο ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ! Έχω μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα γραμμένη επάνω μου με τίτλο “Ασε με να ζησώ” και ένα προσεγμένο video clip, που κυκλοφορεί κάτω από ένα μεγάλο brand, της HEAVEN MUSIC!

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Ό,τι έχω κάνει δισκογραφικά είναι προϊόν συνεργασίας και μόνο. Γράφω δικά μου τραγούδια μουσική και στίχο, όμως δεν έχω “τολμήσει” ακόμη να τα δισκογραφήσω!

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια;  Με την εταιρεία μου Heaven, είμαστε στην επιλογή του δεύτερου single, όπου θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις θα είμαι στο cine live stage τα ΣΚ  μέχρι το καλοκαίρι κάνοντας live τις υπόλοιπες μέρες σε όλη την Ελλάδα!

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ 

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion