Νίκη Πούλου: “Η λέξη που μ’ εκφράζει ως συγγραφέα είναι η αγάπη”

“Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να εκδώσω και το δεύτερο μέρος του παραμυθιού για να ολοκληρωθεί η ιστορία της ηρωίδας.”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω πριν 2 χρόνια στα 29 μου. Έτυχε. Δεν ήξερα ότι έχω κλίση στη συγγραφή ούτε έγραψα το παραμύθι με σκοπό να πουληθεί. Ήταν ένα παραμύθι πρόχειρα γραμμένο σε μια κόλλα Α4 κλειδωμένο σε ένα συρτάρι. Ένα πρωινό λοιπόν το πήρα από περιέργεια να το διαβάσω στο σχολείο που εργαζόμουν τότε. Αυτό που με παρακίνησε να πάω ένα βήμα παρακάτω ήταν ο ενθουσιασμός των παιδιών. Πριν τη συγγραφή ενιωθα πολύ έντονα συναισθήματα… πόνο… και μοναξιά.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Η λέξη που με εκφράζει ως συγγραφέα είναι η αγάπη μιας και είναι απαραίτητη στη ζωή μου λόγω το ότι συναναστρέφομαι καθημερινά με παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητές.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Αυτό που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο είναι η ευαισθησία μου κυρίως για τα παιδιά και τα ζώα. Είμαι κοινωνική, δοτική και τελειομανής.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Όσον αφορά τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να εκδόσω και το δεύτερο μέρος του παραμυθιού για να ολοκληρωθεί η ιστορία της ηρωίδας.

Βιογραφικό Ονομάζομαι Νίκη Πούλου είμαι 31 ετών και κατάγομαι από την Τανάγρα Βοιωτίας. Έχω σπουδάσει προσχολική αγωγή ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω στη Κρήτη ως αναπληρώτρια στο χώρο της εκπαίδευσης!