“Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Μπόρατ του Ηρακλείου”

(Οπτικοακουστικό κουκλοθέατρο μικρού μήκους 2017)

…Έρχεται μέσα στα Χριστούγεννα η Κοινωνική Σάτιρα του Λεονάρντο Θίμο: “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία με τον Μπόρατ του Ηρακλείου”.

Μια βιντεοταινία για μικρούς και μεγάλους φίλους, με πρωταγωνιστές τους: Άτακτο Ατακτούλη, Ρόλφι ο Σκυλάκος, Μπόρατ του Ηρακλείου και όλοι οι μικροί μας φίλοι και Γκεστ Σταρ: Σάντυ η Φιλενάδα στο ρόλο του “Πνεύματος των Χριστουγέννων”…

Πλοκή: Κατά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, ζει ο Άτακτος Εμπενέζερ Ατακτούλης, ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του δουλεύοντας σκληρά, μαζεύοντας χρήματα τα οποία όμως ποτέ δεν τα μοιράστηκε γιατί μισεί τους ανθρώπους. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα τα οποία θα του δώσουν την ευκαιρία να αλλάξει στάση ζωής …

Εμπνευσμένο από τον Charles Dickens
Κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες, κάνω σκέψεις για όλα τα παιδιά που ζουν στους δρόμους χωρίς στέγη (με χιόνι και βροχή), άστεγους συμπολίτες μας που ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί… και πάντα εμφανίζεται ο σπαγκοραμμένος Εμπενέζερ Ατακτούλης Σκρουτζ με την πιο παράξενη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του.
Λεονάρντο Θίμο

Κριτικές απόψεις του κοινού:

Αγαπητέ μου φίλε.
Με συγκίνησε πάρα πολύ το έργο, παρότι μοιάζει με παραμύθι ,έχει πολλά στοιχεία της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε ο περισσότερος κόσμος με τους άστεγους, τους πεινασμένους και όλα τα κακά της μοίρας των συνανθρώπων μας Με συγκίνησε πάρα πολύ. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια σε όλους σας!!!

Απόστολος Κούτης Στιχουργός

Ο συμφοιτητής μου και παιδαγωγός Προσχολικής ηλικίας, Λεονάρντο Θίμο έχει κάνει ωραία αναδρομή και έχει τοποθετήσει τις κούκλες τόσο επιτυχημένα και ευχάριστα που άνετα μπορεί να το παρακολουθήσει και ένας μεγάλος αλλά να ψυχαγωγηθεί και ένα παιδί. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, μόνο συγχαρητήρια!

Μαρίνα, παιδαγωγός Προσχολικής ηλικίας

“Στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” ο Λεονάρντο εμπνέεται από το “A Christmas Carol” του Καρόλου Ντίκενς και το προσαρμόζει στις μέρες μας. Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του 2017 σκιαγραφεί χαρακτήρες που συναντούμε στην καθημερινότητα μας. Η καλοσύνη ενυπάρχει μέσα μας, ενώ η κακία διδάσκεται και μπολιάζεται στην παιδική ηλικία. Ο Ατακτούλης πιστεύω ότι δεν έχει γνωρίσει τον εαυτό του αφ’ενός και αφ’ετέρου διακατέχεται από κόμπλεξ ανωτερότητας. Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Λεονάρντο Θίμο μας δείχνει απλά και κατανοητά τι σημασία του να είσαι άνθρωπος με βάση το παράδειγμα προς αποφυγή, το οποίο στη συγκεκριμένη ιστορία ερμηνεύει ο Ατακτούλης. Ο Ατακτούλης εκτιμώ ότι έχει χάσει τον πνευματικό δρόμο του, ίσως είναι κοινότυπο αυτό που λέω αλλά έτσι πιστεύω. Θα περίμενα να δω ένα ευτυχισμένο τέλος ομολογουμένως, αλλά μάλλον η ιστορία κλείνει με λυπητερό ύφος προκειμένου να δείξει την οριστική συντριβή του κεντρικού ήρωα. Ο Λεονάρντο Θίμο εμψυχώνει τα κουκλάκια δίνοντας τους φωνή και νόηση.
Κριτική άποψη από τη θεατρολόγο Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Συντελεστές:
Μοντάζ-Εφέ-Κουκλοθέατρο-Μαριονέτες-
Φωνές-Κείμενα-Σκηνοθεσία:
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ

Μια Ανεξάρτητη Παραγωγή της ALiEN PiCTURES STUDiO, Θ.Ε.Σ. Ερωτόκριτος και POPi KaVOY PHOTOS PRODUCTiONS.

Υπό την Αιγίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης “Παύλου Παρασχάκη” Ηρακλείου Κρήτης

Τιμητικές Διακρίσεις/Προβολές:
“Εκτός Συναγωνισμού” στο 7ο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο-ταινιών και σειρών της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη 2018
Επίσημη Προβολή στην Αυστριακή Τηλεόραση στο Klagenfurt TV Österreich GmbH December 2017
Επίσημη Προβολή στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κινηματογραφικής Λέσχης “Παύλου Παρασχάκη” Ηρακλείου Κρήτης, Εργατικές κατοικίες στο Τσαλικάκι, Γκάζι Δεκέμβριος 2017.

Η Κουκλοθεατρική ταινία μικρού μήκους “Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία με τον Μπορατ του Ηρακλείου” κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κανάλι
youtube.com/user/Areallyman007 και συγκαταλέγεται στην web Mini σειρά “Άτακτος Ατακτούλης και Μπόρατ του Ηρακλείου στις Vlogoκαταστασεις” (2016-2018) του Λεονάρντο Θίμο.
https://youtu.be/J724yUl-veE

Χορηγοί επικοινωνίας:
Polisfreepress
Joy Radio
Theatrocinefil.gr
“Θεατράλεον με τον Λεονάρντο Θίμο”