Μενέλαος Τζαβέλλας: “Στη ζωή μας δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω. Πρέπει να δίνουμε τη δική μας μάχη καθημερινά για να χαμογελάμε στη Ζωή και στα Όνειρά μας”

“Θεωρώ το θέατρο τη μεγαλύτερη τέχνη όλων, τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση, του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ήδη μέσα από έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό διαπιστώθηκε πως άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα είναι πιθανό να παρουσιάσουν διαταραχή μετατραυματικού στρες.
Εγω δεν πανικοβάλλομαι λοιπόν αλλά μαθαίνω να διαχειρίζομαι την κατάσταση. Ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά περισσότερος και η βαρεμάρα κάνει την εμφάνισή της αναπόφευκτα.
Η παραμονή στο σπίτι, σου δίνει την ευκαιρία να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου. Ο χρόνος στην καραντίνα θα σου δώσει την ευκαιρία να οργανώσεις πολλά στη Ζωή σου. Εκανα αλλαγές στα έπιπλα και στη διακόσμηση που ήθελα τόσο καιρό. Είδα πολλές θεατρικές παραστάσεις απο το Εθνικό Θέατρο που παρέχει πολλές θεατρικές παραστάσεις, κάποιες εκ των οποίων είναι δωρεάν. Πολύ διάβασμα και τελικα ο χρόνος στην καραντίνα μπορεί να είναι η αφορμή να ανακαλύψεις τη νέα σου Ζωή !!!

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Το πόσο αποτελεσματικό είναι ένα εμβόλιο εξαρτάται πάντα από το συγκεκριμένο εμβόλιο, τη σωστή διενέργεια του εμβολιασμού και από παράγοντες που αφορούν την ανοσιακή απάντηση του κάθε ατόμου. Τα πρώτα εμβόλια που είναι προς έγκριση φαίνονται να είναι αρκετά αποτελεσματικά, έως και 95%. Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που εγκρίνουν την κυκλοφορία των εμβολίων θέτουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων ως προτεραιότητα. Ναι θα κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Θέλω πισω τη Ζωή μου και ΟΛΟΙ μας πρέπει να το κάνουμε. Να πάρουμε πίσω τη Ζωή μας.

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Από πολύ μικρή ηλικία διότι ζούσα σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους της τέχνης. Ως έφηβος ήξερα από τα 14 μου χρόνια ότι ήθελα να γίνω σκηνοθέτης. Η μαγεία, η αγάπη για τη δημιουργία με έκανε να ξέρω από πολύ νωρίς τι ήθελα να κάνω στην ζωή μου. Εάν μου πεις αν έχω εργαστεί στην ζωή μου θα σου πω όχι. Ποτέ δεν το είδα σαν δουλειά, αλλά ως αγάπη για αυτό που κάνω. Η μαγεία του να ζωντανεύεις χαρακτήρες στο πανί {cinema} ή στο θεατρικό σανίδι, με έκανε να θέλω να ακολουθήσω το δρόμο της σκηνοθεσίας.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα και επιτυχία, δυο λέξεις τόσο ταυτισμένες και συγχρόνως όμως τόσο διαφορετικές. Καριέρα είναι ο συνεχής αγώνας του καλλιτέχνη για αλήθεια, Η επιτυχία ορίζεται (για εμένα) ως εξής: Είσαι ευτυχισμένος για ό,τι έχεις κάνει, και ευτυχισμένος για ό,τι κάνεις και ό,τι ΘΑ κάνεις στο μέλλον.

Πιστεύετε πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή μήπως υπάρχει μια μόνιμη τάση ανακύκλωσης προσώπων και χαρακτήρων; Σε εποχές κρίσης οι Νέοι μας κρίνουν ότι δεν έχουν Μέλλον, τότε ούτε η Κοινωνία στο σύνολό της μπορεί να έχει Ελπίδα.
Η τέχνη περνάει δύσκολα, ζούμε εποχές πολύ άσχημες για το Ελληνικό Θέατρο. Δεν δίνονται ευκαιριες σε νέους καλλιτέχνες {ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ} και εάν τους δώσουν θα είναι κατευθυνόμενος και δεν θα είναι ποτέ καλλιτέχνης !! Πάντα το Ελληνικό Θέατρο αγαπά τη μόνιμη ανακύκλωση προσώπων και για αυτό είχαμε και έχουμε ολα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα. Αλλά στις μέρες μας υπάρχει μια τάση Ανάστασης για το Θέατρο και σύντομα όλοι που αξίζουν θα βρουν ευκαιρίες σε αυτό που θέλουν να κάνουν με αγάπη και ήθος.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ένας ανήσυχος επαναστάτης με ΗΘΟΣ – ΣΕΒΑΣΜΟ και Αγάπη για το Θέατρο…

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Δεν θαυμάζω και δεν είχα θεατρικές επιρροές από κανένα σκηνοθέτη ή καλλιτέχνη και ποτέ δεν ήθελα να έχω, γιατί ο κάθε σκηνοθέτης ή καλλιτεχνης πρέπει να έχει το δικό του ύφος να έχει το δικό του στίγμα. Έτσι είναι και η σκηνοθεσία, έρωτας, πάθος! Όμως έχω σεβασμό σε πολλούς Σκηνοθέτες και Ηθοποιούς που δίνουν την ζωή και την αγάπη τους στο Θέατρο.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή και να ακούνε οι άλλοι… Καλλιτέχνης γεννιέσαι, Και ΠΟΤΕ δεν γίνεσαι!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Φυσικά και νιώθω την έμπνευση πριν δημιουργήσω, χωρίς αυτήν δεν γίνεται να εξελιχθεί τίποτα. Η έμπνευσή μου είναι η Ελλαδα οι ιστορίες της οι άνθρωποί της. Η έμπνεσυη μιλά με το συναίσθημα και στο συναίσθημα. Δεν στοχεύει στη λογική, αλλά σε ένα κόσμο εξίσου αληθινό μα λιγότερο σταθερό.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αποφάσισα φέτος, τη Νέα Θεατρική Σεζόν 2021-2022, να ανεβάσω μια αληθινή ιστορία με τίτλο «ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΔΡΑΓΩΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» που διαδραματίστηκε στο χωριό μου, Δραγώι, που είναι στον Νομό Ηλείας. H μια πλευρά του εθνικού ξεσηκωμού το 1821, αυτή που όλοι διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία, αφορά τις μάχες και τον αγώνα για την ανεξαρτησία. H άλλη, αυτή που δεν διδάσκεται στα σχολεία, είναι αυτή που έχει να κάνει με την προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών της. Η αγάπη μου για τον τόπο μου με έκανε να θέλω να ακουστεί η ξακουστή ιστορία της Καντώς. Μια Ιστορία που ξετυλίγεται στα χρόνια της Επανάστασης. Είναι μια μεγάλη φιλόδοξη υπερπαραγωγή με 20 Ηθοποιούς και Ζωντανή Δημοτική Μουσική. Το κείμενο είναι του Βραβευμένου Συγγραφέα Θανάση Σταυρόπουλου, βασισμένο σε μια δική μου ιδέα. Η παράσταση ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΕΛΛΑΔΑ 2021. Τέλος, το 2022 θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα με το καλό για την πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους. Μια Ελληνοαμερικανική παραγωγή, όπου γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα και αφορά… αυτό θα το πούμε σε μια άλλη μας κουβέντα!!

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσετε με μια φράση την υποκριτική αλλά και γενικότερα το θέατρο ποια θα διαλέγατε; Θεωρώ το θέατρο τη μεγαλύτερη τέχνη όλων, τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση, του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
Το Θεατρο σημερα περνάει δύσκολα. Ζούμε στιγμές όπου ο ένας τρώει με αγάπη τη σάρκα του άλλου. Στην εποχή που ζούμε τώρα, το Θεατρο μάς χρειάζεται. Μια ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ για να πούμε ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην Ζωή μας. Μια Ανάσταση από άξιους δημιουργούς με Σεβασμό, Αγάπη και Ήθος και ευτυχως υπάρχουν ακόμα πολλοί Ανθρωποι που αγαπούν το θεατρο στην Ελλαδα.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του polismagazino; Θα προσπαθήσω λοιπόν φέρνοντας παράδειγμα τη δική μου ζωή, να στείλω ένα μήνυμα σε εκείνους που χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη καταστρέφουν όνειρα, ελπίδες και ζωές και να τους θυμίσω πως πίσω από κάθε στόχο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία, άλλοτε ευκολότερη και άλλοτε πολύ δύσκολη. Να χαμογελάμε στη Ζωή και να ξέρουμε πως η Ζωή μας είναι μια βόλτα, ανάλογα με τι τρόπο θέλουμε εμείς να πάμε αυτό το ταξίδι… Να έχουμε ΦΩΝΗ και ποτέ πια ΣΙΩΠΗ!!!!!!! Να ζούμε στο ΦΩΣ και όχι πια στο ΣΚΟΤΑΔΙ!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μενέλαος Τζαβέλλας γεννήθηκε στον Πειραιά Με καταγωγή απο τον Ν.Ηλειας απο το Χωριο Δραγωι και απο την Κρητη απο το Τυμπακι.

Εχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, στην Σχολη ΜΜΕ ΑΝΤ1. Ως αριστούχος στη σχολή, εχει παρακολουθησει Σεμιναρια Κινιματοργραφου και Τηλεορασης διπλα σε καταξιωμενους Σκηνοθετες οπως ο Δασκαλος του Σκηνοθετης Ιωαννης Ντονας ο Τσερέπας Νίκος Διευθυντής Φωτογραφίας ο Βούρος Γιάννης με γνωσεις στα σύγχρονα τηλεοπτικά συστήματα εκπομπής ο Ντίνος Μαχαίρας Διευθυντής Φωτογραφίας τον Σκηνοθετη κινηματογραφου Γιαννη Πετροπουλο τον Άγγλο Σκηνοθέτη George Dorwell και τον Αμερικανό σκηνοθέτη του ΝBC Ντέιβιντ Ουάιλερ.

Εχει κανει ενα μεταπτυχιακο στην Επικοινωνία και στο casting director στον Kινηματογράφο και στην Tηλεόραση.

Εχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στον Αντ1 με ειδικότητα στην Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις. Σπουδασε Ιστορια Τεχνης, Ζωγραφικη και Αγιογραφια στο Ελληνικο Κεντρο Τεχνης και Πολιτισμου του Υπουργειου Πολιτισμου με δασκαλο του τον Αντώνη Κουρτικάκη ιστορικό τέχνης και ζωγράφος οπου φοιτησε για τεσσερα χρονια και αποφοιτησε με εξαιρετικη αποδοση.

Εχει κανει Μαθήματα προετοιμασίας για την σχολη Καλών τεχνών με δασκαλο του τον Ισπανό ζωγράφο Fernando Fenes και το 2021 παρακολούθησε μαθηματα art class for beginners and all levels στο The Art Studio NY με δασκαλα την Ζωγραφο Rebecca Schweiger.

Εχει παρακολουθησει δυο χρονια σεμιναρια με θεμα τις Διαπροσωπικες Σχεσεις που αφορουν τις σχεσεις με συναδελφους ή την υπολοιπη εργασιακη ομαδα. Το 2004 εως το 2010 εργαστηκε στο Υπουργειο Αναπτηξης στο γραφειο του Υπουργου και Προέδρου της Βουλής κ. Δημητρη Σιουφα. Το 2010 πρώτη φορά Υποψήφιος Δημοτικός Συμβούλος του συνδυασμού το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας – Αγ- Ιωαννη- Ρέντη του Στέλιου Λογοθέτη με το ΚΚΕ. Απο το 2018 εως και σημερα συνεργαζεται με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτή Ν. Ηλείας για θεματα Πολιτσιμου στην ΗΛΕΙΑ.

To 2019 Δίδαξε σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες, στο Εθνικο Ωδείο Όπερα Αθηνών. Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ.

To 2019 Παρακολούθησε μαθήματα στο ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ με θεμα το Social Media Marketing. Από το 1995 εως το 2015 ασχολείται ενεργά με τα media και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλαδα με AΝΤ1. MΕGA ALPHA Tv. MAD Tv. ΣΚΑΙ Tv. ALTER Tv. ΕΡΤ1. ΝΕΤ{ΕΡΤ2} καθώς και με το Αμερικάνικο δίκτυο NBC και το MBC TV Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο της Μέσης Ανατολής. Και στην Ιδιωτική Περιφερειακή Τηλεόραση ASTRA TV ως Διευθυντής στα Studio στην Aθηνα TV100, {Δημοτικη τηλεόραση Θεσσαλονίκης} THLEASTY, ΔΕΛΤΑ TV {Αλεξανδρούπολη}.

Το 2003 υπηρξε μια σημαντική χρόνια ως Διευθυντής του ΑSTRA tv στην Αθηνα κάλυψε τηλεοπτικά την ”ιστορική” δίκη της 17 Νοέμβρη. Το 2004 εργαστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθηνα. Το 2004 συμμετείχε εθελοντικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνα 2021 Master Class Θεάτρου σε διδασκαλία του Νικολαου Πανου στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio.

Ημερίδες | Συνέδρια | για το 1821 | ΕΛΛΑΔΑ 2021 -1821 – 2021 – Ελληνισμός και Ελληνικό κράτος με τον καθηγητή Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δρ Γιώργο Φίλη και τον Δρ Οθωμανολογίας Δημήτρη Σταθακόπουλο.

Διαδικτυακή Ημερίδα Λυκείου των Ελληνίδων Πάτρας. Η Ελληνίδα Γυναίκα κατά την επανάσταση του 1821 – Εκδήλωση από τους ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΤΣΟΥ και Syntagma Watch.

Τα επαναστατικά Συντάγματα του 1821 Με τον Σπύρο Βλαχόπουλο, Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι ενεργό μέλος της Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων και Διευθυντής θεατρού και Πολιτισμού του Ομίλου. Το 2003 Συνεργάστηκε με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου -Ελύτη σε μια ταινια Μικρού Μήκους σε ποιήματα του Μεγαλου μας Οδυσσέα Ελύτη.

Το 2003 εκανε την Ταινια μικρού μήκους ” ΦΩΝΕΣ μεσα στην Ημερα” Το 2004 εκανε την Ταινια μικρου μηκους ”Ανδρίτσαινα η Πέτρινη Πολιτεία” Το 2005 εκανε την ταινια μικρου μηκους ”Athens last year”

Το 2020 ίδρυσε μαζι με την Ασπασια Κλοκανα τον Οργανισμό ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑ με στοχο την διατήρησης της προβολής και αξιοποίησης της Ιστοριας και του Πολιτισμου του Ν.ΗΛΕΙΑΣ όπου κατέχει τη θεση του Γενικού Γραμματέα της ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑΣ.

Το 2013 και μετα απο μια ερευνα τριών ετών εκανε την Θεατρικη Προσαρμογη στον Ερωτόκριτο που χαρακτηρίζεται ως αφηγηματικό ποίημα ή έμμετρο μυθιστόρημα. Η προσαρμογή του κειμένου στο Θεατρο χαρακτηρίστηκε μια απο τις πιο καλες σύγχρονες Θεατρικές προσαρμογές σε κλασικό Κειμενο χωρις να χασει την διαχρονικότητα το Εργου του Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ.

Το 2021 το Θεατρικο του Εργο ”ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΔΡΑΓΩΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” σε δημιουργική συγγραφή του Θαναση Σταυροπουλου επιλέχθηκε απο την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αναμεσα σε 1.200 προστασεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821| Υπο την αιγιδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τιμητική βράβευση το 2004 απο την κα. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για την εθελοντική συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Α Θ Η Ν Α 2004

Τιμητική βράβευση το 2010 απο την UNESCO για την Σκηνοθεσια του στην παρασταση Ωδή στους Έλληνες Τιμητική βράβευση το 2011 απο την UNESCO για την Σκηνοθεσια του στην παρασταση Ασκητική – Ν. Καζαντζάκη.

Τιμητική βράβευση το 2012 απο την UNESCO για την Σκηνοθεσια του στην παρασταση Αναφορά στο Γκρέκο -Ν. Καζαντζάκη.

Τιμητική βράβευση το 2016 απο την UNESCO για την Σκηνοθεσια του στην παρασταση ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ – Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Το 2016 Βραβεύτηκε απο το CNLorganization

Το 2017 Βραβεύτηκε απο το Ιδρυμα Fosteη F.S.R για την προσφορα του στον πολιτισμο.

Το 2018 Βραβεύτηκε απο τον συλογγο Αρχ. Φιγαλειας για την προσφορα του στον πολιτισμο.

Το 2019 του απο το Ιδρυμα Πολιτισμου Ν.J.O για την προσφορα του στον πολιτισμο.

Στο Θεατρο εχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις

2010 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Υπο την Αιγιδα Δήμου Αθηναίων Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Unesco Πειραιώς και Νήσων Ωδή στους Έλληνες Πλατεία Συντάγματος

2011 Ασκητική – Ν. Καζαντζάκη. Υπο την Αιγιδα Unesco Πειραιώς και Νήσων Μέγαρο Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά

2012 Αναφορά στο Γκρέκο – Ν. Καζαντζάκη Υπο την Αιγιδα Μουσείο Καζαντζάκη Unesco Πειραιώς και Νήσων Μέγαρο Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά

2013 Γκρέκα Μάνα Υπο την Αιγιδα Unesco Πειραιώς και Νήσων Θέατρο Vault

2014 Της κακομοίρας {Ο Μπακαλόγατος} Θεατρική Ομάδα Τυμπακίου Κρητης

2014-2016 ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ _Β.ΚΟΡΝΑΡΟΥ Υπο την Αιγιδα Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελληνική Δημοκρατία Unesco Πειραιώς και Νήσων 1 Χρονος Θεατρο Φουρνος 2Χρονος STUDIO Μαυρομιχαλη 3Χρονος Θεατρο Χυτηριο Καλοκαιρινη περιοδεια στην ΚΡΗΤΗ

2016 ΧΑΝΙΑ – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου ΗΡΑΚΛΕΙΟ- Κηποθέατρο Καζαντζάκη ΡΕΘΥΜΝΟ-Κάστρο Φορτέτζα ΣΗΤΕΙΑ- Πολιτιστικές εκδηλώσεις Κορναρεια ΜΟΡΕΣ-Αλσύλλιο Κούλε ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ- Μαρίνα Αγίου Νικολάου

2016 ΣΙΩΠΗ – Τανια Χαροκοπου Βασισμένο σε μια ιδέα του Μενελαου Τζαβελλα Υπο την Αιγιδα Unesco Πειραιώς και Νήσων ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2017-2019 ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ _Τανια Χροκοπου Βασισμένο σε μια ιδέα του Μενελαου Τζαβελλα Υπο την Αιγιδα Unesco Πειραιώς και Νήσων Η Ζωη της ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ Καλοκαιρινη περιοδεια

2018 ΒΕΡΟΙΑ Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Αντωνιαδειος Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2018 ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ