Μαριάννα Βαρδινογιάννη: “Συγχαρητήρια σε Κυριάκο Μαριδάκη. Μία χαρισματική προσωπικότητα που εμπνέει. Είμαι υπερήφανη για όσα προσφέρει στην Πατρίδα μας”

Το μήνυμα της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Οικουμενικό Έλληνα και “Παγκόσμιο Πρέσβη” κ. Κυριάκο Μαριδάκη συγκίνησε όλους μας, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τις διεθνείς  πολιτιστικές του δράσεις του σε δεκάδες χώρες και Αρχηγούς Κρατών προβάλλοντας  παγκοσμίως τον Ελληνικό πολιτισμό και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως παναθρώπινο σύμβολο Ειρήνης και Αρετής.

Το μήνυμα
της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως
της UNESCO και Προέδρου
της Τιμητικής Κοσμητείας
«Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020»
κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη 
στον Οικουμενικό Έλληνα και “Παγκόσμιο Πρέσβη” κ. Κυριάκο Μαριδάκη

Με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα, η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” και Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» επέλεξε να ευχαριστήσει τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη Διευθυντή της Κυβερνητικής Θαλαμηγού του Μονάρχη  και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας  για την ομολογουμένος  άνθρωπινη και συγκινητική του συνέντευξη που έδωσε ζωντανά στο Star Channel από το Ντουμπάι στην δημοσιογράφο κ. Ζήνα Κουτσελίνη.

Η κα Βαρδινογιάννη έσπευσε να συγχαρεί τον Οικουμενικό Έλληνα κ. Κυριάκο Μαριδάκη  για την αφοσίωσή του στα κοινά τους οράματα,  κάνοντας ύμνο στην κοινή τους  προσπάθεια για τη στήριξη της αγαπημένης Σαλαμίνας και για την σπουδαία επέτειο που γιορτάζουμε φέτος, έναν ύμνο που πηγάζει από τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και που τιμά παντού και πάντοτε.

Δ.Τ. ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ 

“Με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο αναφέρθηκε στη σπουδαία αυτή προσφορά ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «ΣΑΛΑΜΙΣ» και μέλος Τιμητικής Κοσμητείας κύριος Κυριάκος Μαριδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, τονίζοντας ότι «πέρα από τους εορτασμούς πρέπει να δίνουμε σημασία στον άνθρωπο και στην κοινωνία».

«Με τη στήριξη και την μεγάλη αγάπη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την Σαλαμίνα, από το 2011 ξεκινήσαμε με ταπεινότητα και διακριτικότητα μια συνεργασία ώστε να φτάσουμε στο Επετειακό Έτος Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη που είναι πάντοτε κοντά μας. Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία το γεγονός ότι η κυρία Βαρδινογιάννη αποφάσισε όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη να διατεθούν στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα, σε δομές αστέγων, στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και πρόσφατα και στη Σαλαμίνα εμπεριέχει έναν μεγάλο συμβολισμό διότι πέρα από τους εορτασμούς πρέπει να δίνουμε σημασία στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Η κυρία Βαρδινογιάννη, εκτός από τις υπόλοιπες δράσεις, έχει ανακοινώσει επέκταση του Ιατρικού Κέντρου της Σαλαμίνας και ανεφοδιασμό του με ασθενοφόρα. Αυτό που στοχεύουμε να κάνουμε μέσα από την Τιμητική αυτή Κοσμητεία, όπου συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, και στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, είναι η ανάδειξη της Σαλαμίνας σε κοιτίδα ελευθερίας, δημοκρατίας και πολιτισμού ώστε να προστατεύσουμε αυτόν τον χώρο και να γίνει κτήμα της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Δίνουμε σημασία στην ειρήνη, στο αποτέλεσμα της μάχης, στην αλληλεγγύη και στην ενότητα όλων των λαών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαριδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» θα πραγματοποιηθούν με νέα κονδύλια όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καθώς πρόθεση της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι να τιμηθεί η σημαντική αυτή εθνική επέτειος, η οποία ξεπερνά τα όρια της πατρίδας μας και αποτελεί ορόσημο για την Ευρώπη και ολόκληρο τον Δυτικό πολιτισμό.”#mvvfoundation