Λευτέρης Ραφαηλίδης: “Έχοντας τις σωστές μουσικές βάσεις θα ήθελα να βρίσκομαι στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών…”

“…Η πρώτη μου επιτυχία είναι η διαδικασία της εγγραφής μου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πέρασα 3ος στη σχολή και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου Νίκο Πατρή”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση προέρχεται από το Παν – ποντιακό Φεστιβάλ στην Λάρισα, σε ηλικία περίπου 6 ετών. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι βρέθηκα ανάμεσα σε χιλιάδες χορευτές.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες που θαυμάζω. Περισσότερο όμως τον Χρήστο Χολίδη, τόσο για την φωνή του όσο και για το πως ερμηνεύει. Η αμεσότητα του τον φέρνει κοντά στον κόσμο. Έπειτα, έχοντας τις σωστές μουσικές βάσεις θα ήθελα να βρίσκομαι στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Στάθη Νικολαΐδη.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου στη μουσική είναι μικρή αλλά φαίνεται πως με οδηγεί από το καλό στο καλύτερο, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν με αποδοκίμασαν ως προς την ενασχόληση μου θεωρώντας ότι δε θα ανταπεξέλθω. Δεν το έβαλα κάτω, πίστεψα στον εαυτό μου και στις ικανότητες μου ακούγοντας τον δάσκαλό μου και το αποτέλεσμα με αντάμειψε. Φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ήρθε η πρώτη επιτυχία όπου βρίσκομαι στη διαδικασία εγγραφής μου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πέρασα 3ος στη σχολή και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου Νίκο Πατρή.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η γνώμη μου είναι θετική, καθώς μέσω αυτών δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους – και όχι μόνο – να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρα τους

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Είναι η ολοκλήρωση των σπουδών στα ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας) όπου βρίσκομαι στο τρίτο έτος και η ολοκλήρωση σπουδών μου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης – ΠΑΜΑΚ.

Βιογραφικό

Λευτέρης Ραφαηλίδης
Γεννήθηκα στη Κολωνία Γερμανίας το 2002 και μένω στα Αλώνια Πιερίας όπου και κατάγομαι. Είμαι απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης και εισάχθηκα 3ος στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Τελειόφοιτος στα ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο Αρμονίας).
Από το 2018 ως και σήμερα παρακολουθώ μαθήματα Αρμονίου και φωνητικής στο Μουσικού Εργαστήρι Ολύμπου με υπεύθυνο καθηγητή σπουδών τον κ. Νίκο Πατρή.