Κώστας Γεωργιάδης: 90χρονος Συγγραφέας Υμνεί τον Έρωτα για τη Ζωή τη Φύση, τον Άνθρωπο

Ο εκπαιδευτικός Κώστας Γεωργιάδης, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, «Ο Αμφορέας του Ονείρου», το οποίο κυκλοφορεί από τον ΣΠΕΚ και τις εκδόσεις Αρχύτας και σκοπό έχει να δείξει πρωτίστως στις νέες γενιές, ότι «το χρήμα πρέπει να είναι ο καλός υπηρέτης για σκοπούς αγνούς, όχι το κακό αφεντικό μας».

Το μυθιστόρημα του συγγραφέα Κώστα Γεωργιάδη δεν είναι μόνο ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, μπλεγμένο μέσα σε συνεχείς περιπέτειες κι αναζητήσεις για κάτι που αξίζει. Δεν είναι ένα συνηθισμένο παραμύθι, όπου όλα είναι εύκολά και στο τέλος πολλοί ζουν καλά και οι υπόλοιποι καλύτερα.

Ο Κώστας το γνωρίζει άλλωστε πάρα πολύ καλά αυτό, καθώς ο ίδιος λατρεύει τη ζωή, όμως εδώ και χρόνια δίνει τη δική του μάχη με τη σύγχρονη μάστιγα του πλανήτη μας, αγωνιζόμενος σταθερά με υπομονή, αγάπη, καλοσύνη, θετική σκέψη και δημιουργική εκτόνωση μέσα από τη συγγραφή και τις λογοτεχνικές αναζητήσεις. Μοιραία λοιπόν το έργο του συγγραφέα είναι μια Ωδή στην αγάπη και ομορφιά, μια ιστορία ελπίδας, ένας ύμνος δικαιοσύνης για την ικανότητα των ανθρώπων να υπερβούν όλες τις προκλήσεις και δυσκολίες στην προσπάθεια να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους. Το διδακτικό μέρος του αναπτύσσει μια μεγάλη ηθική αρχή, την ευγνωμοσύνη απέναντι στη ζωή που μας δόθηκε, στην οικογένεια, στη φύση, στο περιβάλλον στο συνάνθρωπο.

Τι αναμένει ο διδάσκαλος Κώστας Γεωργιάδης από τους μαθητές του; Nα τους δει μια μέρα καλούς, σωστούς, ηθικούς, έντιμους, δίκαιους και χρήσιμους πολίτες! Το μυαλό οδηγεί τη γλώσσα. Ο νους την κατευθύνει για να διατυπώνει τις σκέψεις σωστά, καθαρά, με λογική σειρά, με ακρίβεια. Ο άνθρωπος καθώς, από άγριος που ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια, εκπολιτίσθηκε, κατόρθωσε τις δεξιότητες που είχε στο χέρι, στο μυαλό, στην ψυχή, να τις αναπτύξει σε όσο ψηλότερο σημείο μπόρεσε.

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας, Κύπρου και εξωτερικού. Για ειδικές παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο (0030) 2103605305.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κώστας Γεωργιάδης γεννήθηκε στα Χολέτρια της Πάφου, στις 23 Ιανουαρίου 1941 και είναι το όγδοο παιδί του Νεόφυτου και της Λωξάνδρας Γεωργιάδη. Το καλοκαίρι του 1953 εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό. Αφού τέλειωσε τις γυμνασιακές σπουδές του, στο εξατάξιο Λανίτειο Γυμνάσιο, συνέχισε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Το Σεπτέμβρη του 1961, διορίστηκε δάσκαλος στη Λεμεσό. Εργάστηκε ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης για σαράντα χρόνια. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα του σε κυπριακά λογοτεχνικά περιοδικά.

Hellenic Cypriot Cultural Association
Web: www.cultural-association.org

E-mail: info@cultural-association.org Facebook | YouTube | Twitter Instagram | LinkedIn