Κορυφαίες σύγχρονες ιατρικές εφαρμογές για ολική ανανέωση προσώπου και σώματος.

Δρ. Χάμπας Π. Γεώργιος – Πλαστικός Χειρουργός

Μετεκπαιδευθείς στην Akademikliniken, Στοκχόλμης Σουηδίας

Κορυφαίες σύγχρονες ιατρικές εφαρμογές για ολική ανανέωση προσώπου και σώματος.

4+1 Λύσεις για να κερδίσετε τη μάχη με το χρόνο.

Με τη συνεχή πρόοδο της Πλαστικής Χειρουργικής και της βιοτεχνολογίας έχουμε εξασφαλίσει τη μέγιστη ποιότητα και καθαρότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε στις ιατρικές εφαρμογές που διεξάγονται στο χώρο του ιατρείου.

Μπορούμε πλέον με χαμηλό κόστος, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και σχεδόν ανώδυνα να επιλέξουμε, σε συνεργασία με τον ιατρό μας, τις μεθόδους εκείνες που ταιριάζουν στην ηλικία, στον τρόπο ζωής και στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, ούτως ώστε να επιτύχουμε ριζική και ολική ανανέωση της εμφάνισής μας.

Ιδίως τώρα που πλησιάζει η γιορτινή περίοδος και αυξάνονται οι κοινωνικές υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις για αντιρυτιδικές θεραπείες και βαθιά ενυδάτωση ολοένα αυξάνονται και θα πρέπει να επιλέξουμε τις κατάλληλες εφαρμογές ή συνδυασμό αυτών για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

  1. Βοτουλινική τοξίνη (Botox ή Dysport)

Είναι μία επεξεργασμένη πρωτεΐνη που έχει την ιδιότητα, αφού εγχυθεί στους κατάλληλους μύες – στόχους να παρέμβει στη διαδικασία κίνησής τους και να τους χαλαρώσει σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε χωρίς να χάσουν τη λειτουργικότητά τους, να επιτρέψουν στο υπερκείμενο δέρμα να αποκτήσει τη χαμένη του σφριγηλότητα και λάμψη και να εξαλειφθούν έτσι οι βαθιές και λεπτές ρυτίδες. Συνήθως εγχύεται σε μία συνεδρία, στις κατάλληλες δόσεις, στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και περιοφθαλμικά στο «χήνειο πόδα» (crows feet) και επιπρόσθετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μύτη (bunny lines) και στο άνω χείλος στις ρυτίδες «καπνιστού» (smokers lines). Επιπλέον στην περιοχή του λαιμού, στο μυώδες πλάτυσμα προσφέρει το δημοφιλές Nefertiti Lift.

  1. Filler Υαλουρονικού Οξέος

Πρόκειται για gel υψηλής περιεκτικότητας σε υαλουρονικό οξύ, προϊόν βιοτεχνολογικής επεξεργασίας, μέγιστης καθαρότητας, για να αποφεύγεται οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση. Το gel βρίσκεται σε προγεμισμένη σύριγγα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «γεμίσει» βαθιές ρυτίδες (ρινοπαρειακές, μεσοφρύου, καπνιστού στο άνω χείλος κλπ) ή να τονώσει το περίγραμμα των χειλιών. Σε πιο απαιτητικές περιπτώσεις μπορεί να τονώσει τον όγκο των ζυγωματικών και να βελτιώσει το περίγραμμα του προσώπου. Το gel Υαλουρονικού Οξέος είναι υδρόφιλο μόριο και γι’ αυτό προσφέρει βαθιά ενυδάτωση με αποτέλεσμα που διαρκεί από 12 έως 18 μήνες.

  1. Νήματα Lifting PDO (Αναίμακτο Lifting)

Πρόκειται για βιοαπορροφήσιμα νήματα, παρόμοια με τα χειρουργικά ράμματα, που τοποθετούνται στα κατάλληλα σημεία – κλειδιά κάτω από το δέρμα, ανάλογα με ποια περιοχή αντιμετωπίζουμε, για να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε διάρκεια και εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

α) αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου στη γραμμή της κάτω γνάθου,

β) ανόρθωση και αποκατάσταση του όγκου της περιοχής των ζυγωματικών – παρειών,

γ) διόρθωση και αποκατάσταση της πτώσης των γωνιών του στόματος και

δ) ανόρθωση και σύσφιγξη της περιοχής του τραχήλου (λαιμού). Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας ποικιλία νημάτων, επεμβατικών και λιγότερο επεμβατικών (linear, screw, tornado, cog) τα οποία στον κατάλληλο αριθμό και στις κατάλληλες θέσεις δίνουν μία εμφάνιση στο πρόσωπο και στο λαιμό παρόμοια με πιο χειρουργικές μεθόδους.

  1. Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Είναι μία ενέσιμη εφαρμογή για το πρόσωπο και το λαιμό, όπου με πολλαπλούς νυγμούς (τσιμπήματα) και μικροεγχύσεις συγκεκριμένων υλικών όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προσφέρουμε ενυδάτωση, σύσφιγξη και ανανέωση του δέρματος, μέσω της αύξησης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, λόγω της διέγερσης των ιστών. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσφέρει εξίσου καλά αποτελέσματα στα χέρια και στο σώμα και μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP (Vampire Plasma Lift)

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP, χρησιμοποιούμε ως ενέσιμο υλικό, ορό πλάσματος πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων ( Platelet Rich Plasma ) PRP.

Προηγείται αιμοληψία, φυγοκέντρηση του αίματος και κατάλληλη επεξεργασία με ειδικό καταλύτη, για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του υλικού. Ακολουθεί ενέσιμη έγχυση του πλάσματος με μικρονυγμούς διάσπαρτα στην περιοχή που μας ενδιαφέρει.

Χρησιμοποιείται σε ποικίλες εφαρμογές της Πλαστικής Χειρουργικής όπως είναι: η ανανέωση του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, στα χέρια, σε θεραπείες τριχόπτωσης και γυροειδούς αλωπεκίας, στην αντιμετώπιση ουλών ακμής, ραγάδων και διαφόρων τύπων ουλών, καθώς επίσης και σε συνδυασμό με Fractional Laser ή Dermapen.

Μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να συνδυάζεται και με άλλες ενέσιμες εφαρμογές ή με τοποθέτηση Lifting PDO Threads.

Συνοψίζοντας γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν ποικίλες θεραπευτικές επιλογές που ταιριάζουν στις διαφορετικές απαιτήσεις ανδρών και γυναικών ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι το κίνητρο αυτοβελτίωσης που έχει ο καθένας. Συζητήστε ό,τι σας απασχολεί με τον Πλαστικό Χειρουργό και βρείτε την κατάλληλη λύση για σας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315 519070 ή στο mail: geohamb@gmail.com

Δρ. Χάμπας Π. Γεώργιος – Πλαστικός Χειρουργός

Μετεκπαιδευθείς στην Akademikliniken, Στοκχόλμης Σουηδίας

Βασιλικής Ταβάκη 09, Θέρμη 57001