ΘΕΩΝΗ ΑΡΦΑΝΑΚΗ: “…Θα ήθελα να μεταδώσω το μήνυμα ότι οι δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας μπορεί ν’ αποτελέσουν έναυσμα για δημιουργία”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ Covid-19 Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρτζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα που θα παρουσιάσουν έργα που δημιουργήσαν αφενός καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αφ’ ετέρου έργα που εκφράζουν την πρωτόγνωρη εποχή που διανύουμε.

Συμμετέχετε δυναμικά και εσείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα θέλαμε δυο λογία για την δική σας εικαστική παρουσία. Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση της Χρύσας Μπαρτζόκα για τη συμμετοχή μου στην έκθεση. Η δίκη μου μικρή συμβολή στο μεγάλο κεφάλαιο ΤΕΧΝΗ είναι να παρουσιάσω με τον δικό μου εκφραστικό τρόπο τα θέματα που μας απασχολήσαν τον τελευταίο καιρό.

Τεταρτη 17 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με την πρώτη Live έκθεση αφιέρωμα Covid- 19. Θεωρείτε ότι διαθέσατε αρκετό χρόνο στη δημιουργία αυτές τις μέρες του εγκλεισμού; Ναι ασχολήθηκα αρκετά με τη ζωγραφική μου τις ημέρες του εγκλεισμού.

Βοηθησε η περίοδος ώστε να εκφραστείτε μέσω της τέχνης σας ή βιώσατε δημιουργικό αδιέξοδο; Εκφράστηκα αρκετά μέσω της τέχνης μου. Πορτραίτα γυναικών κυρίως. Μελαγχολίας ή ματαίωσης των ονείρων τους.

Ποια υλικά χρησιμοποιήσατε ως μέσο έκφρασης; Χρησιμοποίησα ακρυλικά σε κανσόν ή καμβά. 

Ενημερωθηκαμε ότι σε αυτή την έκθεση ο θεατής θα γίνεται μέρος του προτζεκτ….Ποιο είναι το μήνυμα που εσείς θα θέλατε να μεταδώσετε στον θεατή; Θα ήθελα να μεταδώσω το μήνυμα ότι οι δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας μπορεί ν’ αποτελέσουν έναυσμα για δημιουργία.

Στα χέρια των καλλιτεχνών της Ε.Τ..μορφές κ ιδανικά ξαναζωντανεύουν μέσα από την καλλιτεχνική τους μεταμόρφωση. Ιδέες επίμονων καλλιτεχνών που είναι έτοιμες να ζήσουν αξιοποιημένες ως έργα τέχνης. Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός σας; Ο επόμενος σταθμός μου είναι μια ατομική έκθεση. Η συμμετοχή σε εκθέσεις της Ε.Τ. και του ΣΚΕΤΒΕ ΑΡΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ. 

Πολιτισμος και κορωνοϊός. Άλλο ένα “χτύπημα” για τον πολιτισμό ή μια” ευκαιρία ” για πολιτιστική επικοινωνία; Ασφαλώς ο πολιτισμός επλήγη από τον κορωνοϊό όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποτελέσει “ευκαιρία” για δημιουργία και πολιτιστική επικοινωνία. Να επανέλθουμε με “επίμονη” διάθεση επικοινωνίας. Σας ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δίνετε και εσείς και η Χρύσα Μπαρτζόκα να παρουσιάσω τη δουλειά μου και τις απόψεις μου.

ΘΕΩΝΗ ΑΡΦΑΝΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διδάχθηκα τη ζωγραφική σε παιδική ηλικία σε ιδιωτική Σχολή. Συμμετείχα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και 10 ατομικές

Εκπόνησα αφίσες και προγράμματα για θεατρικές παραστάσεις.  1997 Ζωγραφική μπροστά σε κοινό από τα δρώμενα παραστάσεων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης “Από το Σκοτάδι στο Φως” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  Είμαι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε . Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημοσιές συλλογές.  Η δουλειά μου παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (ΕΡΤ 3 “Το λίγο του Κόσμου”, ΤV 100).