Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αθανάσιου Ζτούπα, “Σπίτια, Μνήμες, Χρόνος”, στο χώρο του Project Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Αθανάσιος Δ. Ζτούπας είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου, με ειδικότητα τεχνικός μηχανολογικών εγκαταστάσεων & κατασκευών. Ζει και εργάζεται στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Στα περισσότερα έργα του έχει μικτή τεχνική: έναν συνδυασμό από λάδια & ακρυλικά. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ατομικές του εκθέσεις παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη.

Το τραπεζάκι με τις καρέκλες αποτελεί σύμβολο συνάντησης, διασκέδασης και, γενικότερα, κοινωνικής συναναστροφής. Τα σπίτια, οι εστίες, κουβαλάνε την ιστορία του τόπου, αλλά και τις ιστορίες των ανθρώπων που ζούνε σε αυτά και ταυτίζουν με αυτά το διάβα τους από τη ζωή.

Δύο εικόνες-σύμβολα της ελληνικής καθημερινότητας που, επί δεκαετίες, χαρακτηρίζουν και απεικονίζουν σε έναν βαθμό τη ζωή των Ελλήνων, αλλά και την εξέλιξη-διαμόρφωση του αστικού τοπίου.

Η παράλληλη πορεία τους στον χρόνο, ο οποίος προσθέτει την ομορφιά της φθοράς στην εικόνα τους, αλλά και η άμεση καθημερινή σχέση τους με τον άνθρωπο έδωσαν τα ερεθίσματα στον εικαστικό Αθανάσιο Ζτούπα για τη δημιουργία αυτών των έργων τέχνης, τα οποία αποδίδει με έναν «φανταστικό ρεαλισμό». Σε κάποια σημεία ζωγραφίζει το θέμα να διαλύεται ψηφιακά σε pixels για να δείξει την κοινή συνέχεια των εικόνων αυτών στο μέλλον και τον τρόπο ζωής που σχετίζεται με αυτά. Ταυτόχρονα, δηλώνεται και ο φόβος να διαλυθούν, να χαθούν στο μέλλον, εάν δεν φροντίσουμε να τα διατηρήσουμε κυρίως μέσω της παιδείας και της τέχνης.

Στέλλα Τσιαρβούλα Cultural Manager / Υποψήφια Δρ Πολιτισμικής Πολιτικής ΑΠΘ

Σχετικά με εμάς: Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr