Η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας σε ετοιμότητα

Θωμάς Βράνος

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Β´ Θεσσαλονίκης

Η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας σε ετοιμότητα

Όπως κάθε εσωκομματική εκλογική διαδικασία έτσι και η πρόσφατη ήταν έντονη, συγκινησιακή, αποκαλυπτική αλλά πρωτίστως αποδοτική.

Το στοίχημα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στέφθηκε με επιτυχία.

Απόδειξη αυτού είναι τόσο η συμμετοχή των μελών του κόμματος και το ενδιαφέρον τους, που το απέδειξαν προσερχόμενοι στην κάλπη, όσο και η επιθυμία πολλών νέων υποψηφίων να συμμετέχουν σε μία καινοτόμα διαδικασία.

Καινοτόμα καθώς η εκλογή των στελεχών, των ΝΟΔΕ, των ΔΗΜ.ΤΕ και των συνέδρων της Ν.Δ, έγινε από τη βάση με την απευθείας έκφραση της βούλησης του καθενός. Αξιολογώντας δυνατότητες και προθέσεις, ο κόσμος ψήφισε την πιο αντιπροσωπευτική φωνή σε επίπεδο τοπικό και περιφερειακό.

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι απολαμβάνω κάθε εκλογική διαδικασία καθώς την εκλαμβάνω ως γιορτή.

Γιορτή δημοκρατίας που οργανώνεται μεταξύ φίλων και συνοδοιπόρων πολλών ετών στην παράταξή μας, αλλά και νεότερων που επιδεικνύουν διάθεση να προσφέρουν και να αγωνιστούν!

Ούτως ή άλλως, σε όλες τις δεκαετίες της ενασχόλησής μου με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, κινούμαι με απαράβατους κανόνες τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα. To fair play για εμένα συνεπάγεται τον διάλογο και τη διαφάνεια των διαδικασιών. Πόσω μάλλον όταν το σύνθημα του Προέδρου μας είναι η ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές μακριά από δυνάμεις αντίστασης και παλαιοκομματικές πρακτικές.

Δώσαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα με φίλους καρδιάς με καθαρά πολιτικούς όρους και μοναδικό γνώμονα την ισχυροποίηση της παράταξής μας. Από άκρη σε άκρη της Β΄ Περιφέρειας μιλήσαμε με κόσμο, τόσο στελεχιακό δυναμικό όσο και απλούς πολίτες. Δεχτήκαμε πολλές ερωτήσεις και προβληματισμούς των πολιτών για την πολιτική κατάσταση. Κάποιοι μας εγκάλεσαν. Ωστόσο ο κόσμος “αγκάλιασε” την διαδικασία αυτή γιατί έχει πολλές προσδοκίες από εμάς. Τα εσωκομματικά μας όργανα ως γνήσια και άμεση φωνή των πολιτών οφείλουν να είναι παρόντα και σε εγρήγορση και σε δράση.

Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου θέλω να πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της λαϊκής- αυτή τη φορά- εντολής που ανέλαβα, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μου αλλά και των μελών της Β΄ ΝΟΔΕ. Μία οργάνωση που έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στους κόλπους της στελέχη που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο και στο δημόσιο βίο. Στελέχη που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να δηλώνουν παρόντες, άοκνα και αδιαμαρτύρητα.

Μη ξεχνάτε ότι η προσφορά στα δημόσια πράγματα απαιτεί σοβαρότητα και αδιάλειπτη παρουσία.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή ομάδα της Β΄ Νομαρχιακής Οργάνωσης, ανανεωμένη και ισχυροποιημένη, μπορεί πλέον αδιαμφισβήτητα και αδιάσπαστα να υπηρετήσει το έργο, για το οποίο προορίζεται.

Όσο για εμένα, η πολυπραγμοσύνη αποτελεί ζωτικό στοιχείο της καθημερινότητάς μου, όπως και η εμμονή στην αλήθεια. Ο Κομφούκιος συνιστούσε “ειλικρίνεια με περίσκεψη”. Καλό είναι να είσαι ευθύς, όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται προσεκτικά, με σεβασμό και ευαισθησία. Αυτή την αλήθεια πρεσβεύω και στις διαπροσωπικές και στις επαγγελματικές μου σχέσεις. Και η προσωπική μου αλήθεια τα τελευταία πέντε χρόνια έχει να κάνει με την απομάκρυνση κάθε περιττού και αμφιλεγόμενου. Καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις. Σε πολιτικό επίπεδο αυτό μεταφράζεται σε έναν και μοναδικό στόχο.

Το τέλος της “ροζ παρένθεσης” που ταλανίζει την πατρίδα μας και η επαναφορά της στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Σας καλώ όλες και όλους, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να το κάνουμε πραγματικότητα!