Η Ζωή Παππά της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας είναι σημαντική… πρέπει να με εκφράζει απόλυτα, να αγαπήσω το έργο που θα διαλέξω… κάθε φορά προσπαθώ να το εκφράσω πιο ελεύθερα”

Τι είναι η τέχνη για σας; Η δημιουργία είναι σημαντική, διεγείρει το νού και το συναίσθημα. Η απόλαυση όταν ζωγραφίζω επισκιάζει οποιαδήποτε αρνητική σκέψη. Με τη βοήθεια της ζωγράφου Γκίλντα Φρουμκιν προσπαθώ να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Χαίρομαι κάθε φορά που εκθέτω τα έργα μου και παρατηρώ τον κόσμο που τα βλέπει.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Η επιλογή είναι σημαντική, πρέπει να με εκφράζει απόλυτα, να αγαπήσω το έργο που θα διαλέξω. Κάθε φορά προσπαθώ να το εκφράσω πιο ελεύθερα.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Το γαλάζιο και το λευκό, αντιπροσωπεύουν αισιοδοξία και φώς.

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκα το 1952 στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Παππα και έχω δυο κόρες και 4 εγγόνια. Ξεκίνησα ως αυτοδίδακτη. Στη συνέχεια για 10 χρόνια παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής σε μια ομάδα του Δήμου Παλαιου Φαλήρου υπό την επίβλεψη της Υβόννης Δημητριαδη.
Τα τελευταία 5 χρόνια μαθητεύω δίπλα στη ζωγράφο Γκίλντα Φρούμκιν. Έχω εκθέσει έργα μου σε 11 ομαδικές εκθέσεις.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr