Η γκαλερί ArtShot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου «Πεδία – Fields» 

Η γκαλερί ArtShot – Sophia Gaitani την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο στενό της Λεμπέση κάτω από την Ακρόπολη,  εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου «Πεδία | Fields».

Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη αναφέρει: «Τόποι άγνωστοι αλλά οικείοι με άηχα τοπία να ξεπροβάλλουν μέσα σε μια απόλυτα σιγηλή ατμόσφαιρα, ενίοτε και παγερή αποτελούν την πρόσφατη των τριών τελευταίων ετών, 2020-2022, ζωγραφική ενότητα «Πεδία / Fields» της Μαρίας Φιλιππακοπούλου. Οι τόποι της έχουν ταυτότητα και όνομα αλλά είναι τοπία της μνήμης και της φαντασίας με φωτορεαλιστικές αναφορές  xωρίς  προκαθορισμένες τοπιογραφικές μεταφορές. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των “πεδίων” της προκύπτουν από βιωμένα τοπία του Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, του Λιβυκού, του Ιονίου, της Αρκαδίας με αναγνωρίσιμα σημεία αναφοράς το πέλαγος, τις παραλίες, τους βάτους, τα γόνιμα και τα άγονα χωράφια και το τοπογραφικό ανάγλυφο.

Παράλληλα, αστικοί χώροι παρουσιάζονται όπως είναι καταγεγραμμένοι στο μνημονικό της και μεταφέρονται στον καμβά σύμφωνα με τις προσωπικές της ιδεαλιστικές αποτυπώσεις”.
Επίσης η καλλιτέχνις Μαρία Φιλιππακοπούλου σημειώνει: “Τα φυσικά και τα αστικά τοπία αποτελούν έμπνευση και αφετηρία για το έργο μου. Οι ανοιχτοί χώροι με συγκινούν γι αυτό τους ζωγραφίζω, χώροι όπου μπορεί κανείς να αναπνεύσει χωρίς να ασφυκτιά, εκεί μέσα συχνά  τοποθετώ τις ανθρώπινες φιγούρες ή τα ζώα σαν μάρτυρες των ιστοριών μέσα στον χρόνο. Όμως επίσης συχνά ζωγραφίζω
μόνο τους χώρους, χωρίς κάποια φιγούρα, τα χωράφια, οι θάλασσες και οι δρόμοι γίνονται οι πρωταγωνιστές στις εικόνες μου».

Χορηγός εγκαινίων: Wine O’Clock

Opening: Παρασκευή 18 Noεμβρίου 19:00 – 22:30

Διάρκεια Έκθεσης: Από 18 Νοεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2022


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:30 – 20:30

Τετάρτη, Σάββατο: 12:00 – 16:00

*Για προσωπικά ραντεβού εκτός ωραρίου και με μεγαλύτερη ασφάλεια επικοινωνήστε στο 6984135085.

Gallery: Artshot -Sophia Gaitani

Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλ.: 00306984135085, 00302114044311

artshotgallery11@gmail.com, www.artshotgallery.com

Η Μαρία Φιλιππακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε ζωγραφική
στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη και Α. Χριστάκη και φωτογραφία με τον Μ. Μπαμπούση. Επίσης σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Goldsmiths College, University of London (MA in Theatre Arts/ Performance). Είναι πτυχιούχος της Γερμανική Φιλολογίας Αθήνας.  Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν σε μουσεία
και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις: 

2022 Πεδία / Fields, Artshot Sophia Gaitani, Αθήνα.

2019 Long Days, Γκαλερί Κουρντ, Αθήνα.

2016 Still Time, Γκαλερί Κουρντ, Αθήνα.

2010 Σημεία Φυγής – Fleeting Perspectives, Γκαλερί Σκουφά, Αθήνα.

Maria Filippakopoulou was born in Athens, Greece in 1973. She studied painting
at the Athens School of Fine Arts with Professor T. Patraskidis and A. Christakis
and photography with Professor M. Baboussis. Furthermore,

she studied Drama at the Drama School of the National Theatre of Greece and she completed postgraduate studies- MA in Theatre Arts / Performance at Goldsmiths College, University of London. She also studied German at the University of Athens.
She has participated in numerous group shows. Her work can be found in private collections and museums in Greece and abroad. She lives and works in Athens.

Solo shows:

2022 Fields, Artshot Sophia Gaitani, Athens

2019 Long Days, Kourd Gallery, Athens

2016 Still Time, Kourd Gallery, Athens

2010 Fleeting Perspectives, Skoufa Gallery,

Athens.