Εύη Τσακλάνου: “Επιτυχία και χαρά είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς, να δημιουργείς και να εξελίσσεσαι συνεχώς ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης”

“…Έχουμε πρεμιέρα με την παράσταση “Γράμματα 1,5 μέτρο μακρυά” σε σκηνοθεσία και δραματουργία Γιώργου Καλογερόπουλου, που παρουσιάζεται από την ΟΔΟΣ στις 20, 21, 27 και 28 Ιουλίου στην ταράτσα του θεάτρου Εμπρός. Στην παράσταση συμμετέχω ως ηθοποιός και χορογράφος”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Από τεσσάρων ετών που ξεκίνησα χορό, ένιωθα να μεγαλώνω χρόνο με τον χρόνο πάνω στην σκηνή, μέσα στο θέατρο και τις παραστάσεις. Θα έλεγα λοιπόν πως είναι τρόπος ζωής το θέατρο και εξέλιξης του εαυτού μου. 

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Είναι τόσοι πολλοί αγαπημένοι, Έλληνες, ξένοι, παλιοί, νέοι…. Θα πω, Juliette Binoche, Pina Baush, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Νένα Μεντή.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Αχ! αυτό το ζωντανό του Θεάτρου, ο ρυθμός, η στιγμή και από την άλλη ένας κόσμος ονειρικός στον οποίο θες να ταξιδέψεις! Δεν μπορώ να διαλεξω.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Επιτυχία και χαρά είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς, να δημιουργείς και να εξελίσσεσαι συνεχώς ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Το ταλέντο χωρίς σκληρή δουλειά μπορεί να χαθεί… Αυτό ισχύει… Υπάρχει όμως και αυτή η έμφυτη ενστικτώδης ικανότητα κατανόησης της “μαγικής” ενέργειας που απελευθερώνεται τη στιγμή της δημιουργίας την οποία καταφέρνεις να επικοινωνήσεις με τους άλλους… Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω…

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ρυθμός.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Νιώθω την ανησυχία που δεν με αφήνει να κοιμηθώ ή που τελικά με κάνει να βλέπω το αποτέλεσμα μιας δημιουργίας, στον ύπνο μου… Η στιγμή της σύλληψης πάντως σου προσφέρει για λίγο το συναίσθημα της έκστασης.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Δεν ξέρω αν μπορώ να το απαντήσω αυτό ακόμα, θα έλεγα όμως πως είμαι αρκετά ανοικτή σε διαφορετικές προκλήσεις και εμπειρίες καλλιτεχνικές.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Δεν κάνω σχέδια για το μακρινό μέλλον. Αντιμετωπίζω το τώρα, το οποίο μπορεί να με βοηθήσει να συνεχίσω να εξελίσσομαι στο μέλλον. Στο τώρα λοιπόν έχουμε πρεμιέρα με την παράσταση “Γράμματα 1,5 μέτρο μακρυά” σε σκηνοθεσία και δραματουργία Γιώργου Καλογερόπουλο, που παρουσιάζεται από την ΟΔΟΣ στις 20, 21, 27 και 28 Ιουλίου στην ταράτσα του θέατρο Εμπρός. Στην παράσταση συμμετέχω ως ηθοποιός και χορογράφος.

Φωτογραφίες Ιωάννα Μελισσάργκρου, από τις πρόβες της παράστασης “Γράμματα 1,5 μέτρο μακρυά”

Παίζουν: Γιώργος Καλογερόπουλος, Εύη Τσακλάνου, Ελένη Θεοδοσοπούλου, Γιώργος Τριανταφύλλου, Φανή Κουλούρη, Μαρία Στέλλα Γκότση, Νατάσα Λυμπεροπούλου.

Σύντομο Βιογραφικό : Ονομάζομαι Εύη Τσακλάνου και είμαι ηθοποιός και χορογράφος. Έχω συνεργαστεί με το Φεστιβαλ Αθηνών και Επιδαύρου συμμετέχοντας σε παράσταση του Κωνσταντίνου Μίχου, την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα “Μποέμ”, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Ανοικτές Πόρτες”, την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το project Faster Than Light, το φεστιβάλ Bandits Mages στην Γαλλία με το ίδιο project, το Athens Pride 2018(stage show) και το Outview Film Festival μέσω της Καμπάνιας “Βγες και Πες” σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ίδρυμα Ωνάση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Επιπλέον ως ηθοποιός και κινησιολόγος/ χορογράφος έχω συνεργαστεί σε αρκετές παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας, με σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Καλογερόπουλος, Σταμάτης Πακάκης, Μαρώ Τριανταφύλλου και Αντώνης Μόργκαν Κωνσταντινουδάκης.