Ελισσαίος Δημήτρης (ενδυματολόγος): “Πιστεύω ότι ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τον πολιτισμό…”

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Η επόμενη ημέρα πιστεύω οτι δεν θα είναι τόσο δύσκολη όπως πιστεύουμε όλοι. Θα πάρει καιρό όμως να επιστρέψουμε όπως είμασταν, αλλά θα τα καταφέρουμε.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Πιστεύω ότι ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τον πολιτισμό και δεν ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για πολιτιστική επικοινωνία.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Πιστεύω ότι ο τουρισμός φυσικά και θα πληγεί. Δεν θα είναι το καλοκαίρι που ήταν πάντα, αλλά με σταθερά βήματα θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Δεν πιστεύω ότι είναι η αρχή ενός ελέγχου γιατί ήδη μας ελέγχουν από τα social media. Όσον αφορά την οικονομία είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη πριν από την καραντίνα. Τώρα όμως θα υπάρξει δραματική πτώση. Φυσικά και η καθημερινότητα μας έχει ήδη ξεκινήσει να αλλάζει.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Τα σχέδια μου για την επόμενη ημέρα είναι να ξεκινήσω να κάνω τις φωτογραφήσεις για τα 4 προσεχή events, να ασχοληθώ με τα περιοδικά με το θέμα της μόδας και να πιω καφέ με όλους τους φίλους μου.