Γεράσιμος Σπυράτος: “Αν προχωράς προς την κατεύθυνση όπου ο φόβος σου μεγαλώνει, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο…”

Έναν Ιούνιο του 1980 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Γεράσιμος Σπυράτος. Σπούδασε την τέχνη της γραφιστικής και δούλεψε επι σειρά ετών σαν καθηγητής πληροφορικής. Οι σπουδές του πάνω στην μουσική είναι αξιοσημείωτες μιας και έχει ασχοληθεί 2 χρόνια με το κλασσικό τραγούδι, εφτά χρόνια κλασσική κιθάρα και τρία χρόνια ηλεκτρική κιθάρα. Η χαρακτηριστική φωνή και η ερμηνεία του Γεράσιμου δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο μιας και κάθε του στίχος αγγίζει την ψυχή σου. Βαθύτατα συναισθηματικός με μια γλυκιά μελαγχολία να συντροφεύει τις περισσότερες μελωδίες του. Ένας ρομαντικός μποέμ καλλιτέχνης που σου χαρίζει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο ταξίδι μέσα από κάθε του νότα! Ο Σαίξπηρ είπε ότι εαν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο και ο Γεράσιμος συνεχίζει να παίζει και να υμνεί την αγάπη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο!
Γνωρίστε τον Γεράσιμο μέσα από την όμορφη συζήτηση που έκανε μαζί μας…

Πως μπήκε η μουσική στην ζωή σου; Πότε ανακάλυψες ότι έχεις την ανάγκη να τραγουδάς; Τραγουδούσα από την ηλικία των 5 γνώριμες μελωδίες από ότι ακουγόταν στο πατρικό μου. Έντεχνη μουσική κυρίως. Απομνημονευα τις μελωδικές γραμμές και τα λόγια και σιγοτραγουδουσα όλη μέρα. Στο δημοτικό στη χορωδία του σχολείου και κάπου στα 13 μου, γεννιέται η ανάγκη να μαθω κιθάρα με σκοπό να συνοδεύω με κάποιο τρόπο τη φωνή μου.

Η μουσική για σένα είναι ένα μέσο επικοινωνίας; Η τέχνη γενικότερα είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Για όλους μας αλλά πόσο μάλλον για έναν καλλιτέχνη.

Περιορίζεσαι μόνο στην ερμηνεία ή ασχολείσαι και με τον στίχο και την σύνθεση μουσικής; Κυρίως στην ερμηνεία. Σπάνια γραφω πλέον. Δεν είναι εύκολο για μένα να αποκτήσω έμπνευση.

Τα μουσικά σου ακούσματα οριοθετούνται σε συγκεκριμένα πλαίσια; Αγαπάς ιδιαίτερα κάποιο είδος μουσικής; Αγαπώ την ελληνική μουσική. Την γνήσια παλιά λαϊκή ελληνική και το έντεχνο κυρίως. Παρόλα αυτά σαν κιθαρίστας έχω και επιρροές από Rock και Metal μουσική σκηνή.

Θεωρείς ότι ο κόσμος ‘’αγκαλιάζει’’ τους νέους καλλιτέχνες ή είναι προκατειλημμένος απέναντι τους; Θεωρώ ότι τους αγκαλιάζει αν υπάρχει η κατάλληλη προβολή. Αν με κάποιο τρόπο “σε δώσουν” στο κόσμο εκείνος θα σε αποδεχτεί.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που αγγίζει την ψυχή σου όταν τον ακούς; Με ποιόν θα ήθελες να βρεθείς στην ίδια μουσική σκηνή; Με αγγίζει εξαιρετικά ο αείμνηστος Διονύσης Θεοδόσης. Στην ίδια σκηνή θα ήθελα να βρεθώ με την Αλκηστις Πρωτοψαλτη.

Τι είναι αυτό που κυριαρχεί στην ζωή σου; Η λογική ή το συναίσθημα; Η λογική! Αν κυριαρχούσε το συναίσθημα θα είχα καταστραφεί. Συναίσθημα βάζω και έχω μόνο στην ερμηνεία μου ως τραγουδιστής.

Θεωρείς ότι το ταλέντο ενός καλλιτέχνη είναι αρκετό για να φτάσει ψηλά ή χρειάζονται κι άλλα πράγματα; Σίγουρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα αλλά στις μέρες μας οι δημόσιες σχέσεις θεωρώ ότι παίζουν τον πρώτο ρόλο. Σαφώς όμως παίζουν ρόλο κ οι συνθήκες, το σωστό timing και γενικότερα η εποχή που λέμε και τι ανάγκες έχει.

Έχεις κάνει κάποιες σπουδές πάνω στην μουσική; Έχω κάνει 2 χρόνια κλασικο τραγούδι, 7 χρόνια κλασσική κιθάρα και 3 ηλεκτρική.

Πως ονειρεύεσαι το μέλλον σου; Φιλοδοξω να έχω κάποια στιγμη το δικό μου κοινό. Να μπορώ να ζω από τις εμφανίσεις μου και να μπορώ να προσφέρω στο κόσμο συναίσθημα μέσα από τις δημιουργίες και τις ερμηνείες μου.