Βολάκος Νίκος: “Η μουσική είναι ανάγκη. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική”

“Αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι με τίτλο “ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΑΝΕΣΑΙ” σε μουσική Κώστα Φιλιππαίου και στίχους Γιώργου Κοζαντίνου, από την Odeon Records International.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου ανάμνηση ήταν στο πατρικό μου να ακούω τον πατερά μου να παίζει ακορντεόν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το όργανο γιατί ένιωθα ότι άκουγα ολόκληρη ορχήστρα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο πατέρας μου έπαιζε ακορντεόν με τον γνωστό τραγουδιστή Πολυμέρη και οι μεγαλύτερες αδελφές μου έπαιζαν πιάνο. Έντονες οι μνήμες από τα τραγούδια του νέου κύματος, του Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη και όλων των μεγάλων συνθετών. Έπιασα στα χέρια μου σε ηλικία 12 ετών την πρώτη μου κιθάρα. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι με την μουσική φτάνοντας σήμερα να παρουσιάζω τα τραγούδια μου και να συνεργάζομαι με γνωστούς καλλιτέχνες και συνθέτες.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιο Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες στον ελληνικό χώρο που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ. Μια πρώτη εικόνα καλλιτέχνη που μου έρχεται στο μυαλό από άντρες είναι ο Στέλιος Ρόκκος και από γυναίκες η Γιώτα Νέγκα. Έχω την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς αλλά αυτόν που πραγματικά θαυμάζω και συνεργάζομαι είναι ο Γιάννης Γρηγορίου. Ένας καταξιωμένος μουσικός αλλά και πραγματικός φίλος που με συμβουλεύει και με παροτρύνει στα δύσκολα να συνεχίσω.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Άρχισα τη διαδρομή μου στη μουσική από μικρή ηλικία, παίζοντας σε σχολικές γιορτές και αργότερα ως φοιτητής σε μπαράκια. Στο στρατό ήμουν υπεύθυνος ορχήστρας και αργότερα ερασιτεχνικά παράλληλα με την πρωινή μου δουλειά έπαιζα σε μικρές μουσικές σκηνές, φτάνοντας το 2015 να γραφώ τα δικά μου τραγούδια και να συνεργάζομαι με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς.
Η διαδρομή ξεκίνησε με το τραγούδι «να μ’ αγαπάς» σε μουσική Κωνσταντίνου Κατωμέρη και στίχους της Μαρίνας Δημητρουλα που συμπεριλήφθηκε
στη συλλογή «Το Νέο Ελληνικό Τραγούδι» της final touch με τους πλέον αξιόλογους ανερχόμενους αλλά και διαχρονικούς καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης Με τα Ψηλά Ρεβέρ), Στέφανος Κορκολής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης.
Στη συνέχεια συνεργασίες, παραγωγές και συναυλίες με τους Γιάννη Σπανό, Ζωή Τηγανούρια Χρήστο Κυριαζή, Βασίλη Καίλα Τερέζα, Κατερίνα Τοπάζη, Δημήτρη Πάντο, Κωνσταντίνο Κατωμέρη Δημήτρη Λιόλιο, Γιάννη Σκουρλή κ.α, αποτέλεσαν σταθμό μέχρι σήμερα στην μουσική μου πορεία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι γεγονός ότι μέσα από τα talent show έχουν βγει αρκετοί καλλιτέχνες που έχουν κάνει καριέρα. Υπάρχει η δυνατότητα για ένα νέο καλλιτέχνη μέσα από την προβολή του στην τηλεόραση να αναδειχθεί. Πρέπει να τονίσω ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή για να πετύχεις και μια συμμέτοχή σε talent show δεν φέρνει συνήθως την επιτυχία.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Είναι πολλοί καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ. Σε αυτή τη φάση κάνω κάθε βήμα προσεκτικά και σταθερά. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μου με τον Χρήστο Κυριαζή γιατί θεωρώ ότι είναι από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της χώρας μας και ίσως ο μοναδικός που ερμηνεύει μόνο τα δικά του τραγούδια. Επίσης σημαντική η συνεργασία μου με την διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτρια Ζωή Τηγανούρια που παρουσιάσαμε μαζί δυο τραγούδια από την δισκογραφική εταιρεία ZOE RECORDS. Μεγάλη εμπειρία και η συμμετοχή μου σε συναυλίες με το συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική είναι ανάγκη, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Υπήρξαν πολλές στιγμές στη ζωή μου που η μουσική με βοήθησε να χαλαρώσω να δω τα πράγματα με αισιοδοξία, να εκφράσω συναισθήματα, να ονειρευτώ, να νοσταλγήσω όμορφες στιγμές, να κάνω νέους φίλους και να προσφέρω χαρά στους συνανθρώπους μου.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Οι Έλληνες μουσικοί είναι αξιόλογοι και έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό. Είναι τιμή μου που έχω συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και στις τελευταίες παραγωγές μου συμμετέχουν έχοντας δώσει το προσωπικό τους στίγμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι με τίτλο “ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΑΝΕΣΑΙ” σε μουσική Κώστα Φιλιππαίου και στίχους Γιώργου Κοζαντίνου, από την Odeon Records International.

Παράλληλα παρουσιάζω μέσα από live streaming στο κανάλι μου στο YouTube, Instagram, Facebook, τη δουλειά μου κρατώντας ζεστή την επαφή με το κοινό.
Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού που άλλαξε τη ζωή όλων μας και να βρεθούμε σε χώρους που αναδεικνύουν την τέχνη και τον πολιτισμό.