Βασιλική Πετρακοπούλου: “Ζωγραφίζω ό,τι με εκφράζει και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον”

Στα πλαίσια της προώθησης καλλιτεχνών και της εικαστικής παρουσίασης PRIVE ART II” ο Πολιτιστικός Φορέας DREAMTEAM πιστός σε όσα υπόσχεται για έναν καλύτερο κόσμο (#giaenankaliterokosmo), μας παρουσιάζει τους συμμετέχοντες δημιουργούς αυτής της πρωτοποριακής δράσης και μας τους συστήνει μέσα από την Τέχνη τους.

Πώς και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Συστηματικά ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρόνια με τη συμμετοχή μου σε ομαδικές εκθέσεις Από την παιδική μου ηλικία ζωγράφιζα ατελείωτες ώρες, το καλύτερο μου  δώρο πάντα ήταν οι ξυλομπογιές οι μαρκαδόροι και τα μπλοκ μόνιμα μαζί μου είχα τα πολύτιμά μου μολύβι και  μπλόκ όπου κι αν πήγαινα.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσετε τα έργα σας; Ζωγραφίζω ό,τι με εκφράζει και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον με μια μοντέρνα ματιά με γραμμές αφαίρεσης, abstract και ρεαλισμού. 

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Οι πηγές είναι πολλές που αντλώ έμπνευση, τα χρώματα της χώρας μας, η θάλασσα, ένα ποίημα, μια εικόνα καθημερινή, το ερέθισμά μου ακόμα και μία κατάσταση που ζω να την αποτυπώσω στον καμβά με έντονα χρώματα να βγάλω ό,τι συναίσθημα εσωτερικό έχω έτσι όπως μου αρέσει και να αφήσω το θεατή με τη δική του ματιά  να το διακρίνει…..

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Θα έλεγα ότι έχω επηρεαστεί  από τον Πικάσο τα τελευταία χρόνια από τον Γκέρχαρντ Ρίχτερ, θαυμάζω όμως έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους της Αφαίρεσης το Γιάννη Σπυρόπουλο ξάδελφος της γιαγιάς μου τον γνώρισα ένα καλοκαίρι σε εφηβική ηλικία και κρατώ μέσα μου σαν φυλαχτό όλη την συζήτηση που είχαμε για την τέχνη.

Ποια η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Πρόκληση είναι να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη, πρόκληση ήταν η πρόταση να κάνω εθελοντικά μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε δημόσιο παιδικό σταθμό πριν λίγα χρόνια μια απίστευτη εμπειρία. Πρόκληση είναι στην τωρινή μου ηλικία να σπουδάζω την τέχνη κάτι που δεν έκανα στα 18 και σπούδασα στη φιλοσοφική σχολή. Πάντα είχα στο μυαλό μου ό,τι κάνεις με τα χέρια είναι το πιο δημιουργικό.

Πόσο αποδεκτή είναι η τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η κοινωνικότητα στο χώρο της τέχνης είναι πιο έντονη για τους εικαστικούς. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι χώροι να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης φιλοξένησε την Art και πιστεύω να το επαναλάβει.

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια; Δουλεύω 4 διαφορετικές μεταξύ τους ενότητες για να πραγματοποιήσω την πρώτη ατομική μου έκθεση και θα ήθελα καλώς των προσδοκιών μου να γίνει πριν τελειώσω τη σχολή. 

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/