Βασίλης Λούγγος: “ταλεντο ονομαζω την ευαισθησια που εχει καποιος, να αντιλαμβανεται διαφορετικα τον κοσμο απο αλλους”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Αρχισα να ζωγραφιζω απο πολυ μικρος, σκιτσαροντας γελοιογραφιες και αγαπημενα κομιξ. Η επαφη μου με το χρωμα, ηρθε πολυ αργοτερα… γυρω στα 18, οπου αρχισα να μελετω
και να ζωγραφιζω εκ του φυσικου. Η εισαγωγη μου στην Α.Σ.Κ.Τ ηταν το επακολουθο της προσπαθειας αυτης.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτεχνης σιγουρα γεννιεσαι, φτανει βεβαια να σου τα φερει ευνοικα η ζωη, ωστε να μην σε αποπροσανατολισει απο την τεχνη. Υπαρχουν ωστοσο και περιπτωσεις
ανθρωπων οι οποιοι το ανακαλυψαν στην πορεια, πραγμα που σημαινει οτι ολοι το εχουμε μεσα μας σε καποιο βαθμο και ισως πρεπει να το καλιεργησουμε.

Ταλεντο ονομαζουμε την ευαισθησια που εχει καποιος ανθρωπος να αντιλαμβανεται διαφορετικα τον κοσμο απο καποιους αλλους ανθρωπους. Κανεις ομως δεν μπορει να εξελιχθει χωρις σκληρη δουλεια και μελετη.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Οι λεξεις που με εκφραζουν ειναι παρατηρηση και φιλοσοφια.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Πολλες φορες νοιωθω την εμπνευση πριν δημιουργησω, αλλες παλι οχι, ερχεται δουλευοντας, σαν απο μηχανης θεος.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου σαν εναν ανθρωπο, ο οποιος δεν σταματα να αναζητα και κυριως να θαυμαζει την τελεια αρμονια της φυσης και του ιδιου του δημιουργου.

Βιογραφικό.
Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στη Λαρισα το 1976.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική. Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έγραψε μουσική για θέατρο καιδημιούργησε σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημοσιες συλλογές.
Το φως και το χρώμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του καθώς δημιουργεί μέσω αυτών των στοιχείων την ονειρική ατμόσφαιρα των έργων του.

Στα θέματά του συναντάμε τη δροσιά της παιδικής ηλικίας, τη φωτεινότητα των βλεμμάτων μέσα από τη χαρά τηςσυνάντησης αλλά και το βάρος που συσσωρεύει στα σώματα το πέρασμα του χρόνου και η φθορά της υλικότητας.

Η μυστική συνήχηση εικαστικής και μουσικής εμπειρίας είναι και το θεμέλιο της τέχνης του.

Πίσω από τις τονικότητες και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί συναντάμε την ένταση των ήχων της μουσικής του που διαπερνούν την εικαστική του γλώσσα.