Ανδρέας Αποστόλου: Έχω εκπαιδεύσει το “είναι” μου να μην επηρεάζεται από τίποτα, ούτε από χαρά, ούτε από λύπη, ούτε από θυμό, ούτε από φόβο.

“Μου αρέσει πολύ το πάντρεμα της βυζαντινής μουσικής και των εκκλησιαστικών ύμνων και προσπαθώ να τα συνδιάζω στα τραγούδια μου…”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι η “λίμνη των κύκνων” του Τσαϊκόφσκι. Θυμάμαι ήμουν πολύ μικρός όταν έβλεπα σε καρτούν το έργο αυτό και η μουσική του, μου δημιούργησε συναισθήματα. Τα ίδια συναισθήματα νιώθω κάθε φορά όποτε ακούω αυτήν την μουσική και θυμάμαι έντονα αυτή τη μέρα. Ένας λόγος που χρησιμοποιώ την άρπα στα τραγούδια μου είναι αυτή η σύνθεση.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πολλοί οι μουσικοί που θαυμάζω πια, αλλά αυτές τις μέρες δουλεύω πολλά τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη και βρίσκω πολύ πλούσιες και ενδιαφέρουσες τις μελωδίες του, οπότε θα ήθελα μαζί του.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα με βυζαντινή μουσική, συγκεκριμένα με εκκλησιαστικούς ύμνους, και στο εθνικό ωδείο διδάχτηκα την κλασσική μουσική. Μου αρέσει πολύ το πάντρεμα αυτών των δύο μουσικών σχολών και προσπαθώ να τις συνδιάζω στα τραγούδια μου, περνώντας κάποια μουσικά μοτίβα και από τα δύο είδη.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα από τα δύο. Έχω εκπαιδεύσει το “είναι” μου να μην επηρεάζεται από τίποτα, ούτε από χαρά, ούτε από λύπη, ούτε από θυμό, ούτε από φόβο. Κυριεύω εγώ αυτά τα συναισθήματα και δεν έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από δύο λεπτά.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ωραίο που μέσα από αυτές τις εκπομπές βοηθούν νέους καλλιτέχνες να ξεκινήσουν από κάπου. Αλλά γνώμη μου είναι να πηγαίνουν παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Ένας λόγος που δεν έχω πάει είναι γιατί δεν θέλω να μπω εμπόδιο σε κάποιον που είναι στο μηδέν και είναι η μόνη του ευκαιρία.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ονειρεύομαι να τραγουδήσω με τραγουδιστές του 70′ τραγούδια του Μάνου Λοϊζου και Σταυρού Κουγιουμτζή

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Δεν νομίζω να υπάρχει πια ο όρος μάνατζερ ενός καλλιτέχνη. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ο καθένας το παλεύει όπως μπορεί. Υπάρχουν όμως καλοί συνεργάτες που βλέπουν έξω από το “πεντάγραμμο” και βοηθούν τους τραγουδιστές.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να βγάλω δύο τραγούδια και το ένα μάλιστα είναι το αγαπημένο μου απ’όσα έχω γράψει γιατί μιλάει έντονα για την ψυχή μου, και να συνεχίσω τα προγράμματα μουσικοκινητικης σε διάφορα σχολεία της χώρας μας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ανδρέας Αποστόλου (Χατζηαναστασιάδης) andreasplaki@yahoo.com

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

από 2006 – έως 2017 Ερμηνεία – σύνθεση – στίχους – βιντεοκλίπ στο τραγούδι «Το φως του κενού»
Τραγούδι – Ερμηνεία σε μουσικές σκηνές και θέατρα (Mikes Irish Bar, Bar Fly, Πινακοθήκη Πειραιώς κ.ά.)
Συμμετοχή σε διαφημιστικά trailers για προώθηση προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA:
• «Θα πεις κι ένα τραγούδι»
• Fly beyond Festival
• Τραγούδι – Ερμηνεία στην εορταστική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»
• «Φωνητική επένδυση» για βίντεο της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»
• Ερμηνεία στην παράσταση – αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη «Ασκητική» του Ομίλου UNESCO
• Συμμετοχή στην παράσταση του παιδικού παραμυθιού «Η Αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας» έχοντας το ρόλο του αλόγου
• Συμμετοχή στην Παράσταση «τα κατορθώματα της Αφροδίτης » έχοντας τον ρόλο της θεάς Ηρας και του Υάκινθου της Συραίνας Κούτρα
• Ερμηνεία τραγουδιών στο Φεστιβάλ του Κόκκινου Μύλου τον Σεπτέμβριο του 2016
• Συμμετοχή στην μουσική παράσταση «Πλατεία Ονείρων» της Κατερίνας Ταρλή ,αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη.
• Συμμετοχή στην μουσική παράσταση «αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο» στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά, ερμηνεύοντας τραγούδια σε δική μου σκηνοθεσία
• Συμμετοχή στην Παράσταση « Ημίγλυκη σαμπάνια » του Θανάση Χλιάρα Μάρτιος έως Μάιο 2017, έχοντας τον ρόλο του Πατρικ

• Συμμετοχή στην Παράσταση «Η θεωρία των παιγνίων του Ivan Clima» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαλλούχου τον Ιούνιο του 2017 έχοντας τον ρόλο του Σόβα

• Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετείχα στα βραβεία της επετειακής εκπομπής «Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμηνεύοντας τραγούδια δικής μου σύνθεσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

2017 Μαθήματα φωνητικής και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο
Ολοκλήρωση κύκλου θεωρητικών μαθημάτων Θεωρία Μουσικής – Αρμονίας
Ιστορία Μουσικής
Βυζαντινή μουσική

Μαθήματα υποκριτικής στο Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου

Πτυχίο φωνητικής διδασκαλίας Εθνικό Ωδείο

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Καλλιτεχνικές δεξιότητες: ▪ Σύνθεση – στιχουργική στο τραγούδι «Το φως του κενού» (τραγούδι και κλιπ στο you tube)
▪ Σύνθεση στο τραγούδι «Για ένα αύριο»
▪ Σύνθεση στα τραγούδια «Με ψάχνει ο χειμώνας ,Ψάχνοντας χρώματα »
▪ Σύνθεση μουσικής στην θεατρική παράσταση «Σκότωσα πέντε αγαπημένα μου πρόσωπα
(σκηνοθεσία Δήμητρα Σιόντα) »

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σεμινάρια:

Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία:
Υποκριτικής και μιούζικαλ στο Θέατρο Αλλαγών – Δραματική Ερμηνεία

Βράβευση Ερμηνείας από τον Όμιλο UNESCO στην παράσταση – αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη «Ασκητική», Φεβρουάριος 2013
Τιμητική διάκριση από τον όμιλο UNESCO για την συμμετοχή μου στην παράσταση «Στιγμές ελληνικού θεάτρου» της Καίτης Κριτσιωτάκη.