Έργα της Δέσποινας Αγγελοπούλου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας με την Επίμονη Τέχνη & την “Στάση Ζωής 2”

Δημόσια θέα με ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ σε στάσεις λεωφορείων και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Το polisfreepress θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με τους αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες οι οποίοι απαντούν για τη δική τους ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εθελοντικών Δράσεων Δήμου Φλώρινας, Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος ανεφέρει σχετικά: “Η Τέχνη συναντά και αλλάζει την καθημερινότητα στην πόλη της Φλώρινας. Η καλλιτεχνική ομάδα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ιδρύτριά της εμπνεύστρια & επιμελήτρια την εικαστική καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα, έρχεται στην Φλώρινα καλεσμένη της Αντιδημαρχίας Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου. Με την εικαστική δράση “Στάση Ζωής” 2, έργα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, μεταξύ αυτών και της συμπατριώτισσας μας, κυρίας Βιολέτας Γαζέα -Σαλβαρίνα, τοποθετούνται και κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο
δρόμοι της Φλώρινας μετατρέπονται σε μια μόνιμη έκθεση, που αναβαθμίζει την αισθητική και φέρνει την Τέχνη δίπλα στον κάθε πολίτη. Η ομορφιά και η αισθητική ΕΠΙΜΕΝΕΙ και νικά!”

Ποια είναι η χρωματική, ή η θεματική σύνδεση του έργου σας με τη ζωή και την πόλη της Φλώρινας; Ποια τεχνική και ποια θεματολογία σας πρόκειται να συναντησουμε; Το ποτάμι και τα βουνά που την περιβάλλουν σε μαγνητίζουν. Ιδιαίτερα ο ήχος του νερού, το χιόνι, μετατρέπονται σε σκηνικό και αυθόρμητα θέλεις να το αποτυπώσεις. Ελαιογραφίες : Αναγέννηση (συμβολισμός), Πρόσφυγες.

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Κώστας Εφημίδης.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Ελευθερία.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επιμονή Τέχνη; Η ελευθερία έκφρασης και οι θεματικές ενότητες.

Ποια από τα πρότζεκτ της Επιμονής Τέχνης αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; 37 γυναίκες που ενέπνευσαν -Μαζί τους για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης. Γιατί πρέπει να επιστρέψουν στο χώρο τους, δεν μπορεί κανείς να υποκλέψει την ιστορία ενός άλλου λαού, να οικειοποιηθεί την τέχνη του, αγνοώντας το ηθικό του δικαίωμα να απολαμβάνει την αισθητική αρτιότητα και ομορφιά των μνημείων του τόπου του.

Τι τίτλο θα δίνατε σε αυτοβιογραφία σας; Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σε ένα τρένο που κινείται.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η φθορά του μυαλού. Το ολοκαύτωμα των εβραίων είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του εικοστού αιώνα και το μεγαλύτερο ομαδικό έγκλημα που έζησε η  ανθρωπότητα.   Για αυτό πρέπει να μεταδώσουμε το σπουδαίο μήνυμα <<Ποτέ ξανά>>.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Η τέχνη είναι λύτρωση για τον άνθρωπο, βοηθάει τον εσωτερικό πόνο να εκφραστεί πιο ήπια πιο δημιουργικά και γαλήνια, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Αποτοξινώνει τον άνθρωπο από τα αρνητικά συναισθήματα τον ανακουφίζει από το ψυχικό βάρος που κουβαλάει.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Δεν το έχω σκεφτεί μόνο, το έχω κάνει επανειλημμένα και ιδιαίτερα σε συλλόγους για παιδιά με ειδικές ανάγκες. “ΗΛΙΑΤΟΡΑ”. 

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr