Άγγελος Βλαϊκούδης: “…Πιστεύω πολύ στη δουλειά, στην ειλικρίνεια και στη δημιουργικότητα”

“…Σίγουρα υπήρξαν και θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που βιώνουμε αυτό το διάστημα, όπου αντιλαμβάνεσαι πόσο αβέβαια είναι όλα, κυρίως στον κλάδο της μουσικής, ωστόσο πάντα πρέπει να βρίσκεις τον παράγοντα που θα γύρει τη ζυγαριά προς την άλλη πλευρά, και ο φόβος θα γίνει πείσμα και αδιάκοπη προσπάθεια για το ιδανικό”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Σιγουρα οι πρώτες μου αναμνήσεις με τη μουσική ξεκινούν από εκείνα τα μεγάλα ταξίδια με τους γονείς, στο αυτοκίνητο, που το ραδιόφωνο έπαιζε ασταμάτητα και το παιδικό μυαλο επεξεργάζονταν τις λέξεις και τους ήχους. Στιγμές σίγουρα ανεκτίμητες!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Γύρω στα 9 ήταν η πρώτη μου επαφή με μουσικό όργανο, το μπουζούκι.
Πέρασαν αρκετά χρόνια στα ωδεία, μέχρι που ήρθε η εφηβεία. Το μπουζούκι και οι σπουδές στο ωδείο δεν ήταν πλέον κάτι που με γέμιζε, ώσπου τα ακούσματα μου τότε με οδήγησαν στο να πιαστώ από μόνος μου να μάθω κιθάρα. Με τον καιρό άρχισα να σκαλίζω κάποια στιχάκια, μελωδίες δικές μου και σιγά σιγά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Το 2012 έκανα το πρώτο μου Live σε ένα συνοικιακό μαγαζί. Από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια γεμάτα με πολλές εμφανίσεις, πολλούς ανθρώπους, αρκετά κομμάτια και πάρα πολλά πράγματα που πάντα θα φωλιάζουν μέσα μου.
Επιρροές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Πάντα!
Αν με ρωτάτε αν υπήρξαν άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική, θα έλεγα με βεβαιότητα ναι! Αρχικά η στάση των γονέων απέναντι σε αυτή την επιλογή, το κοινό σίγουρα, και το κυριότερο ίσως κομμάτι είναι το πάθος και η θέληση που έχεις για κάτι, το οποίο και είναι αρκετό για να σε ωθεί κάθε στιγμή και ένα βήμα παραπέρα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Αυτό που σίγουρα με τρομάζει είναι να μην είχα τη δυνατότητα για οποιονδήποτε λόγο να παίζω, να γράφω και να λειτουργώ μέσα από τη μουσική… Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πολύ υποκειμενικά. Ο κάθε ένας τα ορίζει και με διαφορετικό τρόπο. Συνειδητά θα πω πως όχι, δεν με τρομάζουν.
Σίγουρα υπήρξαν και θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που βιώνουμε αυτό το διάστημα, όπου αντιλαμβάνεσαι πόσο αβέβαια είναι όλα, κυρίως στον κλάδο της μουσικής, ωστόσο πάντα πρέπει να βρίσκεις τον παράγοντα που θα γύρει τη ζυγαριά προς την άλλη πλευρά, και ο φόβος θα γίνει πείσμα και αδιάκοπη προσπάθεια για το ιδανικό.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Στο παρελθόν είχα κάνει και εγώ την απόπειρα να βρεθώ στη σκηνή αυτών των show.
Το κίνητρο που σου παρέχουν είναι η γρήγορη δημοσιότητα, γεγονός που για ένα νέο παιδί μοιάζει ιδανικό.
Πιστεύω πως αυτή είναι και το μόνο θετικό.
Όσοι το επιθυμούν απλώς, να θυμούνται πως θα κερδίσουν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία, να “εκμεταλευτούν” την δημοσιότητα που τους παρέχεται ώστε βγαίνοντας από εκεί, να έχουν κερδίσει άλλους 5, 10, 20 ανθρώπους που τους ακολουθούν.
Όλα όμως είναι εφήμερα και για να κρατήσεις το κοινό σε εγρήγορση πρέπει να έχεις διαρκώς κάτι όμορφο και αξιοπρεπές να του παρουσιάσεις.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Σωκράτης Μάλαμας!

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Η αλήθεια είναι δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι ακόμη.
Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως ένας νέος καλλιτέχνης χρειάζεται κάποια στιγμή μια μικρή ώθηση, ώστε να τον κάνει ορατό στο ευρύ κοινό.
Από εκεί και πέρα είναι στο δικό του χέρι να τον αγαπήσει η όχι ο κόσμος.
Προσωπικά πιστεύω πολύ στην δουλειά, στην ειλικρίνεια και στην δημιουργικότητα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε ένα τέλμα αυτόν τον καιρό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊο και τα μελλοντικά σχέδια έχουν παγώσει.
Ωστόσο η δημιουργία δεν παύει να υπάρχει,
Μέσα στην καραντίνα ξεκίνησα να ανεβάζω καθημερινά βίντεο με αγαπημένα τραγούδια.
Άλλωτε μόνος και άλλωτε παρέα με ανθρώπους που εκτιμώ.
Αυτά τα βίντεο θα συνεχιστούν ακόμα και μετά τη λήξη του εγκλεισμού, μιας και πιστεύω ότι είναι πράγματα που θα μείνουν.
Παράλληλα συνεχίζω να γράφω κομμάτια, τα οποία ευελπιστώ πως σύντομα θα ξεκινήσουν να ηχογραφούνται ώστε να γίνει ένας ολοκληρωμένος δίσκος.
Μέχρι τότε προχωρούμε αδιάκοπα χωρίς να μας φρενάρουν οι συνθήκες!

(link MH ME ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΣΑΓΑΠΩ) https://www.youtube.com/watch?v=CTQt7ZGOQw0

Στη διάρκεια της καραντίνας ανέβηκαν διάφορα τραγούδια #apotospiti με βασικό γνώμονα την διατήρηση της επαφής με τον κόσμο σε μια περίοδο απομόνωσης και εγκλεισμού.

(link ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ) https://www.youtube.com/watch?v=GFopisKX4S4&t=3s