Στέφανος Γιαννάκας: “Η επιτυχία είναι η καλύτερη κόρη της αποτυχίας!”

“…Μία συνεργασία που θα ήθελα είναι να παίξω με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ή τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την 2η Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ ή τη Scheherazade του Nikolai Rimsky Korsakov”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι τα μαθήματα πιάνου που είχα αρχίσει σε μικρή σχετικά ηλικία και φυσικά τα πρώτα βιβλία που είχα διότι περιείχαν μελωδίες πολύ απλές αλλά, τόσο ωραίες έτσι ώστε να μένουν στο αυτί του μαθητή.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Λένε πως: «Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι» όσο και να προχωράμε όσα βήματα και να κάνουμε σε όλη τη πορεία είτε με τις χαρές είτε με αναποδιές είναι και αυτό ένα είδους μάθησης. Η ζωή έχει διάφορες εκφάνσεις έτσι και η μουσική! Θεωρώ πως με το να προχωρώ καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια και με σκληρή δουλειά θα υπάρξει και ανάλογο αποτέλεσμα. Ακόμη και αυτό το στάδιο εγκλεισμού που διανύει ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι η καλύτερη αφορμή για ουσιαστική μελέτη. Πιστεύω πως ο κάθε μουσικός από την πιο μικρή πρόβα του πιο μικρού μουσικού συνόλου έχει κάτι να πάρει. Τίποτα δεν είναι αχρείαστο αλλά και ούτε ασήμαντο.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία είναι η καλύτερη κόρη της αποτυχίας! Οι πιο φάλτσες νότες είναι αυτές που θα σε οδηγήσουν στο να παράγεις μουσική. Σαφώς και θα υπάρξουν απογοήτευση, κλειστές πόρτες και αδιέξοδοι αλλά δεν θεωρώ πως αυτό αποτελεί λόγος για να τα παρατήσει κάποιος

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μία συνεργασία που θα ήθελα είναι να παίξω με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ή τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την 2η Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ ή τη Scheherazade του Nikolai Rimsky Korsakov. Αλλά μία συνεργασία όνειρο θα ήταν να παίζω στα ίδια αναλόγια με τους φίλους μου. Από τις μεγαλύτερες χαρές για έναν μουσικό.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ο Καλύτερος μάνατζερ για έναν μουσικό είναι ο εαυτός του, εάν εμείς οι ίδιοι δεν μεριμνήσουμε, δεν μελετήσουμε για εμάς ποιος θα το κάνει;

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δεν μου αρέσουν τα σχέδια προτιμώ τους στόχους το να τελειοποιήσω τις σπουδές μου στο τρομπόνι αλλά και το να τελειώσω το πανεπιστήμιο και ύστερα σε μεταπτυχιακό.

Βιογραφικό
Ο Στέφανος Γιαννάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 2000 και ζει στη Κέρκυρα. Έκανε τα πρώτα βήματα στο πιάνο στη Μουσική Σχολή Νατάσα Παπαστάθη με καθηγήτριες τις Νατάσα Παπαστάθη και Μαρία Πουλιανίτου και εκεί συνέχισε τις μουσικές του σπουδές φοιτώντας στο Γ’έτος ειδικό αρμονίας. Το 2014 άρχισε Τρομπόνι με καθηγητή τον Γιώργο Αγγελάκη στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων όπου ακόμη και σήμερα συνεχίζει. Το 2018 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπονιού με τους Κώστα Αυγερινό, Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο και τα εργαστήρια χάλκινων πνευστών της Κ.Ο.Α. κ.α. επίσης σεμινάρια διεύθυνσης με τους Μιχάλη Μιχαλόπουλο, Joy Hill κ.α. Έχει παίξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, στο Μουσικό Σώμα της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.