ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΗΣ: “…Όλες οι μουσικές επιρροές είναι θετικές. Άλλες σου μένουν λιγότερο, άλλες περισσότερο κι ό,τι μείνει από αυτές ενώνεται με το πάθος και την έμπνευση και φτιάχνουν τη δική σου σφραγίδα στη μουσική”

Dull Gas: “Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία ηχογραφήσεων και η επόμενη δημόσια κίνησή μας θα είναι το videoclip ενός νέου τραγουδιού με τίτλο «Ολοκαίνουρια Φτερά». Ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο και να “ανοίξει φτερά” μαζί μας!

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση μπερδεύεται ανάμεσα στους παραδοσιακούς ήχους του κλαρίνου του πατέρα μου και στις κασέτες των Iron Maiden της ξαδέρφης μου! Από μικρός μέχρι και τώρα ακούω πολλά είδη μουσικής αλλά μπορώ να πω ότι με έχει κερδίσει η rock.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όλες οι επιρροές είναι θετικές. Άλλες σου μένουν λιγότερο, άλλες περισσότερο κι ό,τι μείνει από αυτές ενώνεται με το πάθος και την έμπνευση και φτιάχνουν τη δική σου σφραγίδα στη μουσική.
Συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, AC/DC, Motorhead αλλά και MUSE, U2 και Killers συνθέτουν τις δικές μου επιρροές. Αυτά τα ακούσματα με οδήγησαν στο να πάρω την πρώτη μου κιθάρα στα 16, να περάσω από διάφορα metal και rock σχήματα και να φτάσω στο σήμερα ως τραγουδιστής των Dull Gas.

Dull Gas; Τι κρύβει ο τίτλος; Πείτε μας για τη μπάντα Καλοκαίρι του 2014, Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος και ο Μάκης γνωρίζονται μέσω κοινών φίλων και αποφασίζουν να παίζουν με τις κιθάρες τους τη μουσική που αγαπούν και έτσι δημιουργούν από το μηδέν ένα ροκ μουσικό σχήμα. Δειλά δειλά γίνονται οι πρώτες προσθήκες μελών και η παρέα αποκτά όνομα, το οποίο εκφράζει την όρεξη και τη δίψα του καθενός να παίζει μουσική. Έτσι λοιπόν δημιουργείται ο δικός μας “Νταλγκάς” ή Dull Gas! Τα χρόνια περνούν, οι εμφανίσεις πυκνώνουν όλο και περισσότερο, οι μελωδίες και τα στιχάκια στριφογυρίζουν συνεχώς στο μυαλό μας και έτσι μπαίνει πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων η ιδέα και η θέληση για πρωτότυπη δημιουργία. Αυτό θα γίνει το Νοέμβριο του 2019 με την κυκλοφορία το πρώτο single του συγκροτήματος με τον τίτλο “Λύτρωση”!

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες και μπάντες σε όλα τα μουσικά είδη. Όσους και να αναφέρω πάντα θα αδικώ και άλλους. Αν με ρωτάς τι είναι πιο κοντά στα δικά μου ακούσματα θα σου έλεγα Παύλος Παυλίδης, ΜΠΛΕ, ONIRAMA, De Facto και φυσικά Dull Gas!

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Ξεκάθαρα με την Τζώρτζια Κεφαλά των ΜΠΛΕ!

Μιας και λέμε για «σκηνές», πού μπορούμε να σας δούμε ζωντανά; Η χρονιά που διανύουμε ήταν πλούσια σε εμφανίσεις μέχρι τον Μάρτη που μας τα χάλασε η πανδημία. Οι σκηνές που “συχνάζουμε” είναι το Καφωδείο Ελληνικόν, Malt’n’Jazz, Ομπρέλα στην Αγγελάκη και Άβατον στη Πολίχνη. Το πρόγραμμα από δω και πέρα μπορεί να το βρει κανείς στο website μας dullgas.gr και φυσικά στα social media.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο για το προσεχές μέλλον; Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία ηχογραφήσεων και η επόμενη δημόσια κίνησή μας θα είναι το videoclip ενός νέου τραγουδιού με τίτλο «Ολοκαίνουρια Φτερά».
Ελπίζουμε να αρέσει στον κόσμο όσο και σε μας και να «ανοίξει φτερά» μαζί μας!

Website www.dullgas.gr
Facebook https://www.facebook.com/dullgas/
Instagram instagram.com/dullgasband

YouTube: https://youtu.be/JxC6zF9X0zM

Βιογραφικό Dull Gas

Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι του 2014.
Ο Νίκος και ο Μάκης γνωρίζονται μέσω κοινών φίλων και αποφασίζουν να παίζουν με τις κιθάρες τους τη μουσική που αγαπούν και έτσι δημιουργούν από το μηδέν ένα ροκ μουσικό σχήμα.
Δειλά δειλά γίνονται οι πρώτες αναζητήσεις μελών και στην παρέα προστίθεται ο Δημήτρης στη φωνή, ο Δημήτρης στο μπάσο και ο Νίκος στα τύμπανα. Η πενταμελής μουσική παρέα αποκτά όνομα, το οποίο εκφράζει την όρεξη και την δίψα του καθενός να παίζει μουσική.
Έτσι λοιπόν δημιουργείται ο δικός τους “Νταλγκάς” ή Dull Gas!
Στη συνέχεια θα αποχωρίσουν και θα έρθουν νέα άτομα, νέες ιδέες και νέες βλέψεις. Θα ακολουθήσει ο Σταύρος στο μπάσο, ο Γιάννης αλλά και η Στεφανία στα φωνητικά, ο Κώστας στα τύμπανα. Ο Σταύρος θα “δέσει” με την παρέα και στη συνέχεια θα τους συντροφεύουν για τα επόμενα χρόνια ο Σπύρος στα φωνητικά και ο Πασχάλης στα τύμπανα.
Τα χρόνια περνούν, οι εμφανίσεις πυκνώνουν όλο και περισσότερο, οι μελωδίες και τα στιχάκια στριφογυρίζουν συνεχώς στο μυαλό τους και έτσι μπαίνει πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων η ιδέα και η θέληση για πρωτότυπη δημιουργία!
Dull Gas 2019
Με την έλευση του Βαλάντη ως τραγουδιστή πλέον στην παρέα, το συγκρότημα υλοποιεί το επόμενο βήμα και ηχογραφεί δικές του συνθέσεις ως προάγγελο και ως δείγμα της προσωπικής δουλειάς τους και έτσι καταφέρνει από τον Οκτώβριο του 2019 να ενταχθεί στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας Final Touch, μέσω της οποίας τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφορεί το πρώτο single του συγκροτήματος με τον τίτλο “Λύτρωση”!
Οι ιδέες δεν στερεύουν και θα ακολουθούν συνεχώς νέες συνθέσεις, καθώς… ο Dull Gas είναι ανεξάντλητος!