Αθηνά Μαυρή: “Εκφράζομαι κυρίως μέσα απο το ρεαλισμό. Η αποτύπωση πραγματικών και υπαρκτών αντικειμένων ή προσώπων αποτελεί πρόκληση”

“Ο ρόλος της τέχνης στο δημόσιο χώρο είναι σημαντικός. Ένα έργο δημιουργεί συναισθήματα,  μεταφέρει μηνύματα δίνει ομορφιά και προσθέτει αξία στο χώρο.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Απο πολύ μικρή ηλικία η ζωγραφική αποτελούσε ξεχωριστό κομμάτι στην ζωή μου. Όταν το παιχνίδι στην γειτονιά τελείωνε η ζωγραφική μου κρατούσε συντροφιά. Ήταν κάτι που μου έδινε ιδιαίτερη χαρά. Η αγάπη μου για τη ζωγραφική αποτέλεσε σημαντικό ρόλο στον επαγγελματικό μου προσανατολισμό επιλέγοντας τον κλάδο γραφικών τεχνών και διακοσμητικής όπου εξάσκησα για σειρά ετών. Η ζωγραφική  μπήκε στην ζωή μου συστηματικά πριν 14 χρόνια, έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Εκφράζομαι  κυρίως μέσα απο το ρεαλισμό. Η αποτύπωση πραγματικών και υπαρκτών αντικειμένων ή προσώπων  αποτελεί πρόκληση. Κατά καιρούς έχω πειραματιστεί με διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Η καθημερινότητα απο μόνη της αποτελεί πηγή έμπνευσης. Μια ματιά γύρω μας είναι ικανή να δώσει το έναυσμα για δημιουργία.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Παρακολουθώ  καλλιτέχνες κυρίως απο το εξωτερικό τους οποίους θαυμάζω, αλλά δεν θα έλεγα οτι έχω επηρεαστεί. Ο κάθε καλλιτέχνης ξεχωρίζει απο τον δικό του τρόπο έκφρασης και αποτύπωσης ενός έργου, ο οποίος τον κάνει και μοναδικό.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Κάθε έργο απο μόνο του αποτελεί μια νέα πρόκληση, απο την αρχή μέχρι τη ολοκλήρωσή του.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο που ζω, πιστεύω οτι η τέχνη δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτή όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Αυτή την περίοδο λόγο των θλιβερών γεγονότων που ζούμε παγκόσμια, η τέχνη σε όλες τις μορφές της περνάει τη μεγαλύτερη κρίση. Ο ρόλος της τέχνης στο δημόσιο χώρο είναι σημαντικός. Ένα έργο δημιουργεί συναισθήματα,  μεταφέρει μηνύματα δίνει ομορφιά και προσθέτει αξία στο χώρο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίσω να παρουσιάζω τα έργα μου σε εκθέσεις και να πραγματοποιήσω σύντομα μια ατομική έκθεση.